23948sdkhjf

Hjertet banker stadig for rumfarten

Det er stadig rumfarten, som er hjertebarnet for dagens 80-års fødselar Christian F. Rovsing
I visse kredse kaldes Christian F. Rovsing for "Danmarks it-far". Men det er rumfarten, der gør, at han stadig holder sig aktiv, selv om alderen onsdag den 2. november runder 80 år.

- Jo, jeg har da stadig en del at se til i den boldgade, lyder det beskedent fra manden, som i 1970'erne, under rumkapløbet mellem USA og Sovjetunionen, blev et kendt tv-ansigt hjemme i stuerne.

Christian F. Rovsing kunne nemlig formidle det komplekse, så det gav mening for almindelige mennesker, og derfor blev han flittigt brugt som ekspert, når DR transmitterede månelandingerne.

I 1963 stiftede den civilingeniøruddannede Rovsing it-firmaet Christian Rovsing A/S. Hans fremsynethed inden for computerteknologi løftede selskabet op i international klasse, men efter 21 år slap pengene op, og i 1984 måtte nøglen drejes om.

Konkursen slog dog ikke Christian F. Rovsing mere ud, end at han i de følgende år for alvor slog ind på en konservativ politisk løbebane, som han faktisk diskret var begyndt på en del år forinden med sæder i såvel byrådet i Rødovre som Københavns Amtsråd.

Det blev dog de 17 år i EU-Parlamentet fra 1989 til 2004 og igen fra 2007 til 2009, som udgjorde Christian F. Rovsings politiske guldalder.

I 1998 stiftede han rådgivningsfirmaet Rovsing Management, som i dag hedder Rovsing Business Academy.

Fødselaren har stadig sin gang i akademiets lokaler i Hellerup, når ikke forskning i det store verdensrum trækker i ham.

Christian F. Rovsing bor i Charlottenlund med sin hustru, dyrlæge Kristine Marie Elbæk Rovsing. Sammen har de tre børn.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078