23948sdkhjf

Green Instruments tjener på grønnere skibe

Vækstmålene er for længst indfriet hos producenten af måleudstyr af partikler og udstødningsgasser. Ambitionerne får derfor et nøk opad
Vækstraten hos Green Instruments i Brønderslev nyeder godt af de seneste års stramning af de internationale standarder og lokale reguleringer for udledning af miljøskadelige gasser og svovlpartikler for skibstrafikken. Firmaet producerer udstyr til at måle sod- og iltindholdet i røggasser samt til at måle partikelindholdet af svovl i udstødningsgas og vaskevandet i de scrubbersystemer, som renser røggassen for 98 procent af svovloxiderne.

Særligt det øgede behov for
Green Instruments kunder
Green Instruments måleudstyr er udviklet til det maritime marked, og de har derfor et tæt samarbejde med klasseselskaberne om de nødvendige godkendelser.

Størstedelen af Green Instruments kunder er europæiske udstyrsproducenter, som leverer scrubbersystemer til rensning af røggasserne.

Det største kundesegment i USA er krydstogtindustrien, hvor mange skibe har måleudstyret installeret. Green Instruments har derfor for nylig åbnet et salgs- og servicekontor i Florida.
overvågning af svovlindholdet i udstødningsgassen giver medvind. Siden 2012 er omsætningen fordoblet og selskabet havde en bruttofortjeneste på 17,1 millioner kroner i 2015. I dag er de 20 ansatte mod kun seks ansatte i 2008.

- Vi ser helt klart en øget efterspørgsel, fordi rederne skal kunne dokumentere, at de overholder de gældende niveauer for udledning. Vi havde tidligere en målsætning om at fordoble omsætningen fra 2012 til 2017, men det er allerede sket. Vi har derfor en vækstambition om at vokse 30 procent om året frem til 2020, siger direktør i Green Instruments Oluf Sigh, der sidder med i FN’s internationale søfartsorganisation IMO’s arbejdsgrupper omkring luft- og vandforurening for at være på forkant med udviklingen.

Fremtidens vækstplan
Green Instruments er én af blot 30 nordjyske, små- og mellemstore maritime virksomheder, som er blevet optaget i Det Maritime Vækstprogram, som administreres af det maritime center Marcod og udføres i tæt samarbejde med de lokale erhvervskontorer. Over 100 virksomheder er blevet screenet for at finde de 30 mest perspektivrige vækstvirksomheder, som kan vækste med 20 procent i antal ansatte over de næste tre år.

Green Instruments har via vækstprogrammet fået 112.000 kroner i støtte til en ekstern konsulent, som har gennemgået virksomhedens ambitiøse vækstplan. Det har givet større fokus i produktudviklingen og øget opmærksomhed på at udvikle det landbaserede marked i en tid, hvor olieprisen påvirker det maritime marked.

- Vi mærker tydeligt, at skibsredernes incitament til at installere røgrensningsudstyr er faldet, fordi det nu er blevet væsentligt billigere at købe den dyrere svovlfrie olie. Kigger vi på 2016 indtil dato, er vi foran budgettet. Vi er derfor ikke nervøse, men skal selvfølgelig se på at udvikle den landbaserede industri som et marked. Det kunne fx være i Kina, hvor de bliver mere opmærksomme på miljø og udledninger, siger direktør Oluf Sigh.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078