23948sdkhjf

20 teknologi-startups udvalgt til hardwarekonkurrence

Nu lyder startskuddet for Danish Tech Challenge 2016
20 teknologi-startups flytter nu ind i forskerparken Scion DTU Lyngby. Frem til januar 2017 skal de igennem et hårdt forløb, der vil udvikle og trykprøve deres idéer, planer og muligheder for succes.

De håbefulde virksomheder er udvalgt blandt 60 startups, som tidligere i år ansøgte om at være med i Danish Tech Challenge. Konkurrencen indeholder mulighed for forretningsudvikling, faglig sparring, adgang til investorer og prototype-værksteder samt en hovedpræmie på 500.000 kroner fra Industriens Fond.

- Vi ønsker at styrke iværksætterkulturen inden for teknologiområdet og hjælpe nystartede fremstillingsvirksomheder med at løse de særlige udfordringer, der kendetegner netop sådanne industritunge iværksættere. Med Danish Tech Challenge understøtter vi, at vi i Danmark kan udvikle teknologier og idéer, der på sigt kan blive til vækstvirksomheder og dermed skabe nye arbejdspladser herhjemme, siger Mads Lebech, administrerende direktør i Industriens Fond, som støtter forløbet for tredje år i træk.

Har hentet over 100 millioner kroner
Det er tredje gang Danish Tech Challenge kører, og forventningerne er ganske høje. Mens halvdelen af iværksætterne i Danmark typisk bukker under inden for tre til fem år, så lever de 18 iværksættere, der deltog i Danish Tech Challenge i 2014 stadig. De har endda fordoblet det samlede antal medarbejdere og deres omsætning – og sammen med deltagerne fra 2015 har de i alt hentet over 100 millioner kroner i funding.

De tyve virksomheder, der er udvalgt til Danish Tech Challenge 2016, spænder bredt over kategorierne medicinsk teknologi, optik og sensorer, forbundne enheder (Internet of Things) og forbrugerprodukter.

- Vi ser igen i år en række interessante ideer, teknologier og produkter. Fælles for dem alle er, at der er tale om højteknologiske, fysiske produkter, der rækker udover software eller serviceydelser. Og det er et ret spændende felt af deltagere, vi har i år, siger Steen Donner, administrerende direktør for forskerparken Scion DTU, der faciliterer Danish Tech Challenge og lægger lokaler til iværksætterne og udviklingen af deres produkter.

Danish Tech Challenge løber fra august til slutningen af december, hvorefter vinderen af hovedpræmien kåres ved et festligt afslutningsarrangement til januar. Undervejs i forløbet skal deltagerne både udvikle produktet, forretningsplanen, tale med investorer og indgå i intens sparring.

De 20 udvalgte


Bifrost Communication
Bandwith demand is increasing exponentially, but the cost for supplying data at higher speed is a bottleneck for society. Bifrost paves the way towards multiple optical channels in fiber-to-the-home systems.

Cph:nano
NanoCuvetten: en ny type ‘brug-og-smid-væk’ kuvette til fotospektroskopi, som gør det muligt at analysere farveløse kemiske processer, såsom ændringer i sukker-, protein- eller saltkoncentration.

Flow Loop
Flow-Loop er en modulær ‘plug and play’ cirkulationsbruser, som nemt kan installeres i hjørnet af næsten alle eksisterende brusekabiner, uden behov for et nyt dræne eller en ny bakke.

Global Lighting Standard
Global Lighting Standard har udviklet den første mobile og effektive måde at måle kvaliteten og fordelingen af gadebelysning.

Inspirit Denmark ApS
Inspirit Denmark har lanceret Breathox, verdens første og eneste saltpartikel-inhalator. Breathox sælges via apoteker, afhjælper hoste- og luftvejs-irritationer.

Linkaiders
Reachi er en informationsplatform for katastroferamte områder udviklet af LinkAiders. Reachi er udviklet til at optimere nødhjælp og sikre at den rigtige støtte når de rigtige områder – i tide!

Marq-Medical
En samlet platform til måling af bevægelses- og aktivitets-signaler. Anvendes primært til gang og bevægelsesanalyse og ergonomi i forbindelse med forskning og produktudvikling.

MedHub IVS
MedHub udvikler en personlig, patientcentreret kommunikationshub, som sammenfatter data fra wearables på patienten, og transmitterer dem sikkert til en centralt overvågningsenhed.

Odeon
Odeon udvikler en ultra kompakt trådløs cylinderformet lydkilde til måling af rumakustiske forhold.

ODity
ODity enheden måler automatisk og non-invasivt vækst af bakterieceller.

OSAA
Patenteret mekanisk droppose tømmer: En genanvendelig lille boks, hvis formål er at tømme en droppose uden hjælp fra tyngdekraften under IV-behandling.

SaniNudge
SaniNudge er verdens eneste intelligente hygiejnesystem, der permanent forbedrer hygiejnekulturen på hospitaler.

Sarita
Sarita udvikler og markedsfører intelligente sensorløsninger, der automatisk alarmerer omsorgspersonerne og/eller familien når en ældre person falder, vandrer bort eller bare har brug for hjælp.

Sensarna
Senserna introducerer verdens første temperatursensor til mikroovne. Sensorerne drives af selve mikrobølgeenergien inde i ovnen.

Scan Unic
Scan Unic’s løsning er en ny type desinfektor. Brugeren stikker hænderne ind i et kammer, hvor de overrisles med ozonmættet vand i en standardiseret procedure.

Shade
Shade har udviklet en lyskilde baseret på LED, der kan kontrolleres i både farve, lysintensitet og retning, og kommunikerer i et netværk.

Shape Robotics
Shape Robotics tilbyder Fable, a modulært robotsystem som gør det nemt, sjovt og lærerigt for alle at bygge deres egne robotter.

Strax IVS
Straxfix® er en ny type støbningsmateriale til behandling af knoglefraktur. Den er brugsklar og bliver blød og bøjelig indtil hærdning. Materialet er hærdet efter 30 sekunders lyseksponering fra Strax-lampen.

Urban Water
Urban Waters produkt er et højvandslukke, der kan installeres i en kloakbrønd på under 10 minutter og nemt kan afmonteres igen. Systemet bliver drevet af vandets tryk og vandstand.

Vacuum Inlet Systems
Teknologien muliggør real-time analyse og monitorering af kemiske reaktioner ved at skabe direkte kobling mellem analysator og testmiljø uden brug af ekstra hardware.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079