23948sdkhjf

Produktnyhed: Printklemmer til SMD-montering

SMD-montering af elektronikkomponenter er en velkendt teknologi. SMD-monterede komponenter som halvledere, relæer og kontaktstik har været på markedet i mange år, hvorimod printklemmer og udvalget heraf til SMD-montering har været meget begrænset.
En af de væsentligste årsager hertil er, at der ikke har eksisteret en god løsning med hensyn til processen, samt at loddepunkterne normalt udsættes for store mekaniske påvirkninger ved tilslutning af kabler.

Wieland, der i Danmark forhandles af Gycom Danmark, introducerer nu et bredt program af printklemmer til SMD-montering med en meget høj mekanisk styrke. For at opnå maksimal mekanisk styrke anvendes en løsning kaldet ”pin in paste”. Printklemmerne tilbydes i pinning 3,81 mm samt 5,08 mm og leveres på rulle, alternativt bakker.

Med det nye program kan eksisterende print med blandet bestykning af komponenter nu let ændres, hvilket muliggør, at alt kan køres i pick-and-place maskiner. Det giver en økonomisk fordel for brugerne.

En meget vigtig parameter for at klare processen for overflademontering er naturligvis plastmaterialets termiske egenskaber. Da Wieland undersøgte forskellige plastmaterialer til SMD-montering, fandt man både fordele og ulemper, som samtidig påvirkede design og funktion.

Ved anvendelse af stikbare printklemmer overflademonteres stiftlisten på printet, og stikdelen monteres efter processen. Det indebærer, at man har to forskellige plastmaterialer, da selve stikdelen er udført i standardplast og stiftlisten i en type plast, der er beregnet til overflademontering. Disse plastmaterialer har forskellige egenskaber med hensyn til udvidelse, som konsekvens af påvirkning af fugtighed, hvilket indebærer en risiko for, at der med tiden opstår spændinger i tilslutningerne og fører til driftsforstyrrelser. Hvis man sammenligner de forskellige plastmaterialer, som findes på markedet i dag, kan forskellen være på mere end 4 %! Som eksempel indebærer dette, at der på fx 6 poler med 5,08 deling fås en difference på 0,2 mm/pol og totalt 1,2 mm total difference mellem klemme og stifteliste, hvilket er lig med stor risiko for driftsforstyrrelser.

For at udligne plastmaterialernes forskellige egenskaber har Wieland, der er en af verdens største producenter af printklemmer, valgt et plastmateriale til overflademontering, hvis udvidelseskoefficient sammenlignet med standardplast ligger meget tæt på hinanden. Dette giver en sikker langsigtet funktion.

De nye printklemmer til SMD-montering kan opleves på Elektronik-08, hvor Gycom Danmark deltager på stand C-3321.

Kilde: Gycom - http://www.gycom.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078