23948sdkhjf

Større investorer vil med Aalborgfirma ud i rummet

Mange vil eje en bid af nanosatellitfirmaet GomSpace.
Rumfart fænger. Siden Gomspace i starten af maj annoncerede planerne om en børsnotering, har producenten af nanosatellitter fået masser af henvendelser. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Det er vores erklærede mål at gøre GomSpace til en folkeaktie. Små investorer er velkomne, men vi har også allerede haft forespørgsler fra adskillige større investorer, siger administrerende direktør Niels Buus til avisen.

Gomspace er allerede garanteret 100 millioner svenske kroner (80 millioner kroner) ved børsnoteringen. Målet er dog 125 millioner svenske kroner (101 millioner kroner).

Midler til ekspansion og udvikling
50-55 procent af overskuddet fra aktieemissionen skal gå til at udvide forretningen. Både hvad angår udstyr og faciliteter. Da 70 procent af satellitmarkedet findes i USA er det planen at etablere et datterselskab på den anden side af Atlanten.

Resten af overskuddet er øremærket udvikling i organisationen og produkter. Blandt andet er efterspørgsel efter sporing og kommunikationsapplikationer med hjælp af nanosatellitter stigende. Ligeledes er det planen at investere i adgang til affyringsservices.

Hvor Gomspace i dag har 40 medarbejdere er målet - om alt får som planlagt - at der er 200 ansatte om få år .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094