Terma skal hjælpe forsvaret med missilforsvar
Det danske forsvar trækker på Termas erfaring inden for missilforsvar.
Teknologiselskabet skal yde FMI rådgivning og support inden for områderne missilforsvar og integreret luft- og missilforvar. Det sker i forbindelse med regerings beslutning om at opgradere mindst en af flådens fregatter af Iver Huitfeldt-klassen til en missilforsvars sensor-rolle, som kan bidrage til NATOs missilforsvar.
- Fordi de blev designet til at blive forberedt til denne mission, er det fregat-baserede missilforsvars bidrag til NATO den mest økonomisk overkommelige mulighed med den laveste risiko for et land som Danmark. Samtidig er det den eneste realistiske vej til en senere kapabilitet, siger Thomas Blom, Senior Vice President, Command, Control & Sensor Systems, Terma.
Byder ind - hvis man kan finde pengene
Terma har været involveret i missilforsvar siden 2004, hvor den daværende regering indgik en aftale med USA om at opgradere Thule-radaren som led i amerikanernes missilforsvarssystem.
Selvom intet er på plads endnu håber man hos Terma også at komme i betragtning, når der skal findes en leverandør af nye sensorer til en opgradering til et integreret luft- og missilforvar, fortæller Termas kommunikationsdirektør Kasper Rasmussen. For selvom et politisk flertal i Folketinget har valgt at gå videre med missilforsvaret afhænger finansieringen af et kommende forsvarsforlig. Men finder man pengene, vil Terma byde ind, bekræfter Kasper Rasmussen.
Termas C-Flec kommando- og kontrolsystem findes i dag på flådens fartøjer.