23948sdkhjf

Ballerupfirma bruger 58 millioner på vigtige patenter

Ambu erhverver patenter, som understøtter cirka 300 millioner af selskabets nuværende omsætning.
Medicoproducenten Ambu har den 7. april 2016 indgået en aftale om køb af immaterielle rettigheder relateret til en af selskabets vigtigste produktlinjer, nemlig breathing circuits.

Aftalen giver Ambu ejerskab af vigtige patenter inden for circuit-porteføljen, som samlet set giver en årlig omsætning på mere end 45 millioner dollars (292 millioner kroner), fortrinsvis i USA.

- Vi har brugt disse immaterielle rettigheder i en årrække og betalt royalty af vores salg. Købet understøtter en væsentlig del af Ambus forretning. Med købet opnår Ambu fuld kontrol med vigtige patenter og derved en bedre mulighed for yderligere udvikling af nye produkter inden for dette vigtige område. Investeringen er i tråd med vores langsigtede strategi og styrker circuit-produktgruppen, hvor Ambu allerede er den ledende aktør på det amerikanske marked, siger Lars Marcher, administrerende direktør i Ambu.

Købsprisen lyder på 9 millioner dollars (58 millioner kroner). Købet af patenterne påvirker ikke de allerede udmeldte forventninger til EBIT-margin, frie pengestrømme eller gearing, fremgår det afslutningsvis af selskabsmeddelelsen.
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078