23948sdkhjf

It-branchen har kurs mod en ny boble

Det ene danske it-selskab efter det andet bliver i denne tid opkøbt og prissat i milliardklassen, men det er ikke kun kasseapparaterne, der ringer højt herhjemme. Det gør alarmklokkerne efterhånden også.
Flere investorer advarer således om, at it-branchen efter alt at dømme er fanget i en ny prisboble – 15 år efter, at dotcom-krisen åbenbarede sig. Det skriver Finans.

Dengang havde markedet mildest talt store forventninger til den fremtidige indtjening i forretninger med et fængende domænenavn og intet andet. I dag har markedet på tilsvarende vis en overdreven tillid til selskaber med skalerbare softwaresystemer og brugertjenester, lyder det.

- Kurven kommer til at knække på et tidspunkt. Det er svært at forudse hvornår, hvordan, og hvad der lige bliver katalysatoren, men det sker, konstaterer rigmanden Per Wimmer, der er indehaver af investeringsbanken Wimmer Financial i London over for Finans.

Prissætningen er så høj i forhold til selskabernes indtjening, at det sprænger den almindelige logik, mener porteføljeforvalteren Ole Søeberg fra Skagen Fondene. Han vil ikke udtale sig om specifikke opkøb, men betragter generelt set prissætninger på mere end 30 gange indtjeningen som »friske«.

- Så begynder alarmklokkerne bare at ringe, for historien viser, at det sagtens kan gå godt i et par år, men derefter ... Verden er jo sået med selskaber, der aldrig er blevet til noget, siger Ole Søeberg til Finans.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063