23948sdkhjf

Iværksættervirksomhed åbner ordrebogen

Million-investor sender iværksættervirksomhed mod markederne i ind- og udland.
Sommerfuglene flakser rundt i maven på arkitekt og interaktionsdesigner Aviaja Borup. Hun er meget spændt på, hvordan hendes opfindelse Hopspots bliver modtaget. Den bliver præsenteret den 13. april i Aarhus på Skolemessen samt CareWare messen - og ordrebogen er åbnet.

Det er kun et par år siden, at Aviaja Borup gik rundt med drømmen om at udvikle et læringsspil, som kan få skolebørn til at bevæge sig mere. Og nu er hun i fuld gang med at få sin drøm op at flyve. Det er blandt andet sket med hjælp fra erhvervsorganisationen Imidt, hvor hun blandt andet fik gang med en forretningsplan og konceptudvikling.

På under to år er Hopspots-spillet udviklet i samarbejde med Living IT Lab og børn, for Aviaja Borup ønsker at involvere børn i at designe og programmere. Fire skoler og to specialskoler har allerede købt Hopspots og været med til at afprøve det under udviklingen.

Ekstra investor-millioner
Virksomheden CxD - Child Experience Design er da også allerede vokset ud af det første lokale på Godsbanen i Aarhus og flyttet til eget værksted samme sted. Hun har ansat de to første medarbejdere og forventer flere de kommende år.

Imidt har undervejs været med på sidelinjen og blandt andet bevilget en kapitalcoach til at hjælpe med at skaffe penge til at udvikle Hopspots. Det lykkedes at få tilført 2,1 millioner kroner fra Borean Innovation til at udvikle betaversioner til test på seks skoler.

For nylig har hun fået endnu en fjer i hatten nemlig 400.000 kroner fra undervisningsministeriet til at udvikle et Hopspots-spil med danske forfattere.

Klar til eksport om et års tid
Aviaja Borups drømme stopper ikke ved det danske marked. Hun vil videre ud på eksportmarkederne og har lige reserveret domænenavne på det tyske, svenske og hollandske marked. Hendes forventning er, at hun om et års tid er klar til at starte med eksport af Hopspots til Tyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063