23948sdkhjf

Instrumentsalg driver Chemometecs vækst

Overskuddet før skat voksende med 121 procent i første halvår 2015/16 hos den nordsjællandske producent af analyseudstyr.
Chemometec, der fremstiller analyseudstyr til tælling og analyse af celler, er kommet godt gennem første halvdel af 2015/16.

Omsætningen var steget med 50 procent i forhold til samme periode sidste år, mens resultat før skat var 121 procent bedre end i første halvår 2014/15.

- Det er glædeligt at kunne konstatere, at forrige års omsætningsvækst ser ud til at fortsætte med uformindsket styrke. Strategien med at fokusere på det direkte salg kombineret med en målrettet markedsføring af vore hovedprodukter, NC-200 og NC-3000, ser ud til at bære frugt, siger administrerende direktør Michael Eising.

- Væksten i år og forrige år er primært drevet af et øget salg af instrumenter, men det øgede instrumentsalg har som forventet også trukket salget af forbrugsvarer med op. Salget af forbrugsvarer voksede med hele 34 procent, udtaler Michael Eising.

Udvider i udlandet
Chemometec har i første halvår brugt mange ressourcer på at styrke og videreudvikle det "direkte" salgs-setup, såvel i USA som i Tyskland, England og Frankrig. Det amerikanske datterselskab flytter til nye og større lokaler i begyndelsen af januar 2016. På den nye adresse skal etableres et lokalt varelager til direkte levering til de nordamerikanske kunder.

I Europa er der i januar 2016 stiftet et tysk

Opjusterer igen, igen, igen

Efter en positiv start på året opjusterede Chemometec i oktober 2015 forventningerne til hele 2015/16. Dengang var forventningen en omsætning på 70-75 millioner kroner og et driftsresultat i niveauet 13-16 millioner kroner.

Fremgangen fortsatte, så i januar 2016 kom der nok en opjustering. Denne gav blev omsætningsintervallet 75-80 millioner kroner og driftsresultatet 17-22 millioner kroner.

Nu gør Chemometec det så en gang til. Forventningerne til regnskabsårets 2015/16 lyder nu på en omsætning på 78-82 millioner kroner og et driftsresultat i intervallet 19-25 millioner kroner.
datterselskab, ChemoMetec GmbH, med henblik på at øge tilstedeværelsen på det tyske marked. Både i Tyskland, England og Frankrig planlægges at øge bemandingen inden for de næste seks måneder.

Der er også anvendt betydelige ressourcer på en intensiv markedsføring af selskabets produkter i første halvår. Hovedformålet er at generere flere leads til selskabets egne sælgere i USA, Tyskland, England, Frankrig og Skandinavien. Indsatsen er primært bygget op omkring de elektroniske medier. Det vurderes, at en betydelig del af selskabets mersalg af instrumenter skyldes den intensiverede marketingsaktivitet.

Vinder markedsandele
De markeder, som ChemoMetec adresserer, vurderes at vokse i størrelsesordenen 10 procent årligt. Eftersom ChemoMetecs omsætning vokser betydeligt mere end det globale marked, vinder selskabet – lige som sidste år – markedsandele.

- Vækstraten på 50 procent i forhold til forrige halvår er overordentlig tilfredsstillende, og sammenholdt med den markant lavere vækstrate på det globale celletællingsmarked, vinder ChemoMetec markedsandele fra hovedkonkurrenterne, siger Michael Eising.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078