23948sdkhjf

Teknologitalenter har succes i Aarhus-firma

Actura Robotcenter giver unge med diagnoser mulighed for udnytter deres talenter for teknologi i et nyt skoleforløb.
Unge teknologitalenter med diagnoser som eksempelvis autisme eller asperger har mulighed for at arbejde med at udvikle og producererobotter, velfærdsteknologi og 3D-print med mere hos Actura Robotcenter. Den socialøkonomiske virksomhede samarbejder med Aarhus Kommune om skoleforløbet.

Under forløbet arbejder de unge med opgaver, der udfordrer og udvikler deres særlige tæft for teknologi. Gevinsten er ikke alene større selvtillid og målrettethed for de unge, men også kontant indtjening for Actura Robotcenter, der kan sælge de teknologiske løsninger.

- Vi oplever i disse år et paradoks, hvor erhvervslivet skriger efter kvalificerede it-medarbejdere samtidig med at en stor gruppe unge med særlige it-kompetencer overses. Vi har udviklet konceptet Teknologitalenter, netop for at dyrke og synliggøre særlige evner og interesser hos personer med autismediagnose. Målet er at støtte de unge i at opbygge både en social og arbejdsmæssig identitet, styrke deres selvværd og få dem til at lykkes med det, de er rigtig gode til, siger direktør ved Actura Robotcenter, Morten Olesen.

Personlig succes
Projektleder i Børn og Unge, Søren Kronborg Pedersen, er meget tilfreds med de første resultater af projektet.

- Vi kan se, at de unge blomstrer op gennem talentforløbet. De arbejder med deres særlige egenskaber og personlige ambitioner. Vi har for eksempel en ung mand, der gerne vil være dyrlæge. Lige nu arbejder han med at udvikle 3D-printede proteser til kæledyr, der er kommet galt af sted, siger Søren Kronborg Pedersen.

De foreløbige resultater af de unge talenters arbejde vises frem i denne uge i Dokk1 i Aarhus. Besøgende kan se og prøve blandt andet robotter og 3D-print, de unge har udviklet i deres tid hos Actura Robotcenter.

Talentforløbet er finansieret af Aarhus Kommunes Velfærdsteknologiske Udviklingspulje. Puljen har til formål at fremme brugen af teknologi på alle kommunens serviceområder. Teknologitalenter er ét blandt i alt 14 testforsøg igangsat i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078