23948sdkhjf

Teknologisk Institut cementerer sin position

Med en omsætning på over en milliard samt målrettede udvidelser styrker Teknologis Institut sin position som Danmarks største innovationsinstitut.
Over 8.400 danske virksomheder i
Resultatet var dobbelt så stort som ventet
Med en omsætning på 1.018 millioner kroner og med 50,3 millioner kroner i overskud for 2015 er Teknologisk Institut klar til at sikre øget forskning og udvikling til gavn for danske virksomheder.

Resultatet for 2015 på 50,3 millioner kroner er 25,2 millioner kroner bedre end budgetteret og 19,1 millioner kroner højere end i 2014.

Instituttet har siden 2013 set en stigning i den internationale omsætning på hele 39 procent og samarbejder med 465 partnere i internationale samarbejdsprojekter.
løbet af året har gjort brug af Teknologisk Instituttets kompetencer inden for forskning og rådgivning. Instituttet samarbejder derudover med flere end 700 danske virksomheder i nationale forsknings- og udviklingsprojekter, som skal udvikle morgendagens teknologi.

- At gøre teknologi anvendelig for erhvervslivet er Instituttets eksistensberettigelse. Det kræver, at vi fortsat investerer i state-of-the art udstyr og rekrutterer de dygtigste specialister. Derfor glæder det mig, at vi ved udgangen af 2015 kan tilbyde det danske erhvervsliv de top-tunede forsknings- og udviklingsfaciliteter, som er centrale for deres innovation, siger administrerende direktør Søren Stjernqvist.

Et år med flere udvidelser
De nye faciliteter tæller blandt andet en 700 m² robotinnovationshal i Odense. I 2015 erhvervede Teknologisk Institut desuden GTS instituttet AgroTech og har derved placeret sig som den absolut stærkeste teknologiplatform inden for den danske fødevaresektor.

Søren Stjernqvist påpeger, at internationale undersøgelser viser, at satsning på innovation og teknologisk udvikling er nøglen til jobskabelse. Samtidig viser en undersøgelse fra Instituttet, at 38 procent af danske fremstillingsvirksomheder med mellem 5 og 250 ansatte ikke udnytter de eksisterende digitale muligheder i deres produktion.

- For at kunne forbedre de små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne vil det være afgørende nødvendigt at have langt større fokus på digitalisering, produktudvikling, teknologianvendelse og nye forretningsmodeller. Vi står klar til at hjælpe danske virksomheder med at effektivisere deres produktion – men også til at bringe innovation tilbage på dagsordenen som et centralt konkurrenceparameter i det danske erhvervsliv, siger Søren Stjernqvist
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109