23948sdkhjf

11. overskud i streg for Danish Aerospace Company

Resultatet er halveret hos Odense-virksomheden. Fremtiden byder på nyt udstyr til rumturister.
Danish Aerospace Company (DAC) kom ud af 2015 med endnu et overskud - det er 11. år i træk, at det er lykkedes. Driftsindtjeningen (EBITDA) var på 5,1 mio. kr. og resultatet før skat 3,5 mio. kr. i 2015. Sidste år var tallene henholdsvis 8,6 mio. kr. og 7,5 mio. kr.

- DAC havde en tilfredsstillende tilgang af nye kontrakter, forlængelser og tillæg til eksisterende kontrakter. I øjeblikket udvikles blandt andet flere forskellige sæt nyt udstyr for den europæiske rumfartsorganisation ESA. I årets løb er omkring 73 kilo af selskabets medicinske udstyr blevet opsendt til Den Internationale Rumstation på otte forskellige opsendelser, skriver firmaet i en meddelelse.

Udstyr til rumturister
I årets løb har firmaet gennemført Preliminary Design Review på Exoskeleton robotarmen, som selskabet udvikler for det europæiske rumagentur ESA. Selskabet har supportet den første brug i rumstationens laboratorium og luftsluse af Portable PFS (Pulmonary Functional System) sammen med det nye Airway Monitoring udstyr til måling af bl.a. nitrid oxid. Endvidere fortsatte DAC med at yde teknisk support til ESA og NASA i forhold til selskabets øvrige udstyr, som befinder sig om bord på rumstationen.

I september 2015 supportede DAC fra kontrolrummet i Odense den første danske ESA-astronaut Andreas Mogensens aktiviteter under hans 10 dage lange ophold i rummet og på den internationale rumstation. To af de forsøg som Andreas Mogensen gennemførte var specialudviklet af DAC. Disse forsøg forventes at bane vejen for nye kontrakter hos bl.a. NASA.

DAC er også ved at udvikle nyt udstyr, som skal bane vejen for fremtidige generationer af produkter til effektiv monitorering af astronauter og rumturister samt produkter til motionering og vandrensning i rummet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062