23948sdkhjf

Vestas vil tidoble omsætningen

I gårsdagens kvartalsregnskab afslørede Vestas, at man regner med vækstrater på 20 % i de kommende år. Holder den forudsigelse stik, vil vindmøllegiganten være ti gange så stor i 2020.
Ifølge Børsen ser analytikerne meget positivt på udmeldingerne fra Vestas og ser det absolut ikke som urealistisk, at man kan tidoble omsætningen.

- 20 % årlig vækst frem til 2020 er absolut inden for rækkevidde for Vestas. Det er næsten logisk, at virksomheden skal vokse så meget i lyset af den stærke og fornuftige udvikling i både selskabet og det globale marked, forklarer Per Krogsgaard, direktør i analysefirmaet BTM Consult, til Børsen.

De optimistiske udmeldinger fra Vestas skal ses på baggrund af selskabets forudsigelser for udviklingen på vindmøllemarkedet. I 2006 var der installeret 75.000 MW på verdensplan, og det tal regner man med stiger til 1 mio. MW i 2020 således, at 10 % af verdens energi kommer fra vind. Samtidig har Vestas en langsigtet ambition om at erobre 30-32 % af markedet. I dag sidder man på 28 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14