23948sdkhjf

Aalborg CSP øjner muligheder i add-on-koncept

Aalborg CSP har flyttet sit fokus en anelse - fra det store udland til også at se Danmark som et land med potentiale for virksomhedens solfangere.
Danmark er et arealmæssigt lille land og vil derfor på et tidspunkt nå sin arealmæssige smertegrænse for etableringen af anlæg. Og det er lige netop her, Aalborg CSP øjner sin chance på det danske marked.

Første spadestik til virksomhedens første kommercielle anlæg på dansk grund er netop taget, og ifølge Anne Kvist fra Aalborg CSP skal det danne grundlaget for et nyt koncept, der skal udbredes i Danmark.

- Vi vil gerne rykke lidt på grænsen for hvornår man anser Danmark som værende fyldt med solfangere, siger hun til Electronic Supply og fortsætter:

- Derfor arbejder vi med et add-on-koncept, hvor vores CSP-solfangere skal installeres sammen med de eksisterende plane solfangere. På den måde kombinerer vi teknologierne, og kan langt bedre udnytte solens stråler i månederne før og efter sommeren. Kombinationen af de 2 solfangertyper giver mulighed for regulering af produktionen samt højere temperaturer og gør dermed lagerbehovet mindre.

Kan snildt anvendes andre steder
Ved virksomhedens første kommercielle anlæg på dansk grund i nordjyske Tårs vil kombinationen af teknologien fra Arcon Solars plane solfangere og Aalborg CSPs buede solfangere øge anlæggets ydeevne betragteligt. Noget der også vil være en mulighed andre steder i Danmark.

- Det betyder slet og ret at hver teknologi og hver eneste del af anlægget får lov til at gøre det, den gør bedst, forklarer Anne Kvist og fortæller at CSP-solfangere snildt kan kobles på andre anlæg rundt om i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203