23948sdkhjf

Flerarmede robotter skal forbedre produktionsprocesser

Blue WorkForce og Aalborg Universitet får 1,1 mio. kr. fra InnovationsFonden til et nyt forskningsprojekt, der skal udvikle industrielle letvægtsrobotter til innovativt produktionsudstyr.
Det oplyser InnovationsFonden i en pressemeddelelse.

Strenge pladskrav, høj hastighed, integrationsomkostninger og kompleksitet samt robusthed ved hyppige produktskift fører til relativt ringe udbytte af den robotteknologi, der i dag er til rådighed. Teknologidesign inden for moderne robotautomatisering udgør derfor en betydelig udfordring.

Den mest avancerede udvikling inden for robotautomatisering har således ikke på en stabil og effektiv måde kunnet håndtere de forskelligartede råvarer og procesvariabler, der er kendetegnende for moderne produktion. Det skyldes blandt andet et kompromis mellem bred anvendelighed og høj ydelse. Præ-designede robotter udgør ofte en begrænsende faktor i realisering og optimering af øget effektivitet og produktivitet i industrien.

Målet med projektet er at bygge en biologisk optimeret og generelt kundetilpasset robot, der kan tilgodese et voksende marked. Idéen er konceptmæssigt undersøgt og patentanmeldt. Forskningen i projektet skal validere konceptets holdbarhed gennem videnskabelige metodiske studier og metodeudvikling inden for kompleks multimodal optimering. Det er et afgørende parameter for effektivt at kunne udbrede den nye type af robotter til en lang række håndterings-, proces- og pakkeindustrier inden for fødevarer, kompositemner, 3D-printning, logistik og medicinalprodukter.

Parterne vil inddrage Big Data-principper fra en række betydelige brugervirksomheder som input til optimeringen; herved skabes der direkte sammenhæng mellem de fysiske og de dynamiske forhold og de beregnede designparametre. Det forventes, at det vha. den udviklede optimeringsmetode vil blive muligt at målrette robotterne under et fælles design- og fremstillingskoncept, således at der kan udbydes et attraktivt alternativ til de nuværende standarddesigns. Parterne har stærke relationer til de industrivirksomheder, robotterne er rettet imod.

Udviklingsprojektet , der har en varighed på to år, har et samlet budget på 2 mio. kr. , hvoraf InnovationsFonden har bidraget med 1,1 mio. kr. De nyudviklede robotter går under navnet RAGNAR©.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078