23948sdkhjf

Smartphones som samlesæt

Google har sat en gruppe tidligere Motarola-udviklere til at designe en telefon, der ligesom en almindelig pc er opbygget af moduler.
Det skriver Politiken.

Formålet med ’Project Ara’, som er navnet på Googles nye projekt, er at fremstille en billig modulær telefon, som skal nå ud til den del af verdens befolkning, som ikke har råd til at købe en normal mobiltelefon. Tanken er, at Ara skal være en åben platform, hvor forskellige hardwarefirmaer frit kan levere byggedele.

Med i projektgruppen er blandt andre den hollandske designer Dave Hakkens, der har fået stor opmærksomhed med sit Phonebloks-projekt. Med Hakkens koncept, der dog endnu ikke er blevet til virkelighed, kan man selv samle sin smartphone med firkantede klodser.

Ifølge fremtidsforsker Preben Mejer fra Innovation Lab er der en tendens til, at teknologi bliver byggeklodser, men han tror dog ikke, at alle elektroniske gadgets fremover bliver solgt som byggesæt.

- Der vil fortsat være færdige, lækre og kompakte smartphones. Det er sværere at lave en modulær enhed kompakt, og det, at den er modulær, gør den også mere sårbar end en forseglet enhed. Producenterne har også en kommerciel interesse i at lancere noget nyt og tvinge dig til at skifte din smartphone ud snarere end blot sælge dig et lillebitte kameramodul til en brøkdel af værdien, siger han til Politiken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096