23948sdkhjf

Strømforsyninger udsender for megen støj

Ny test dumper 76 procent af strømforsyninger til bærbare enheder. Der udsendes for megen elektromagnetisk støj.
Det Europæiske Markedstilsyn udgav i januar en rapport, hvori man havde testet 136 strømforsyninger til bærbare enheder. Tre ud af fire fik dumpekarakter, oplyser Ingeniøren.

Det Europæiske Markedstilsyn holder øje med at elektroniske produkter i EU ikke forurener med elektromagnetisk støj og besluttede i december 2011 at søsætte en større kampagne målrettet strømforsyninger til bærbare produkter, da man viurderede at en undersøgelse var nødvendig efter at salget af disse enheder var eksploderet.

Resultat af undersøgelsen
Undersøgelsen, der er blevet til i samarbrejde mellem 19 EU-lande, har testet 136 produkter ud fra forskellige parametre såsom elektromagnetisk støj og dokumentation for CE-mærkning,

  • 76 procent af produkterne dumpede testen for udsendelse af elektromagnetisk støj.
  • Alle produkterne i testen var CE-mærket, men kun 92 af 121 producenter kunne stille dokumentation fra CE-mærket, mens 60 af de 92 produkters dokumentation levede op til kravene for CE-mærket.

- Meget mangler at blive gjort af fabrikanterne i forhold til overholdelse af de tekniske krav, skriver tilsynet i sin rapport.

Undersøgelsen afslørede endvidere, at importørerne af produkter fremstillet i Kina ikke var klar over, at ansvaret for at dokumentation og tekniske specifikationer er i orden og lever op til EU-kravene ligger hos importørerne, selvom ansvaret for udarbejdelsen af disse ligger hos producenten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125