23948sdkhjf

Utilfredse Vestas-aktionærer tror på forlig

Et forlig kan være lige om hjørnet i den sag en række amerikanske aktionærer har anlagt mod Vestas på grund af det kurstab de led i forbindelse omlægning af selskabets regnskabspraksis i 2010.
Ifølge Jyllands-Posten har en række institutionelle investorer krævet i alt 270 mio. kr. i erstatning af Vestas. Sagen skal endnu engang for en dommer om seks uger, men måske når parterne et forlig inden da.

- Jeg er optimistisk i forhold til, at noget vil ske i perioden frem til den næste statuskonference (med dommeren, red.) om seks uger, udtaler advokat Henry Rosen, fra advokatfirmaet Robbins Geller Rudman & Dowd, der er en af 11 advokater, som repræsenterer sagsøgerne, til Jyllands-Posten.

Får betydning for europæisk retssag
Et forlig kan indebære flere fordele for Vestas. Først og fremmest vil det uvægerligt betyde en rabat i forhold til det beløb, man skal betale, men derudover betyder et forlig også, at offentligheden ikke får kendskab til erstatningens størrelse.

Netop sidstnævnte kan virke tillokkende, idet en række europæiske investorer kører en lignende sag gennem det belgiske firma Deminor, der har specialiseret sig i at føre sager for utilfredse investorer. Et forlig i den amerikanske sag vil nemlig betyde, at Deminor ikke får adgang til en række interne Vestas-dokumenter, som vedrører søgsmålet i USA.

Hos Vestas har man under hele sagen kategorisk afvist anklagerne, og den holdning fastholder vindmølleproducentens presseafdeling overfor Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189