23948sdkhjf

Fælles mobiloplader til alle mobiltelefoner

Der bør udvikles en fælles oplader for alle mobiltelefoner, der sælges i EU. Det er meldingen fra Europaparlamentet, der netop har indgået en uformel aftale med Rådet om den nye direktivtekst.
Det oplyser Europaparlamentet.

Hensigten med en fælles oplader er ifølge Europaparlamentets medlemmer at det vil reducere spild og omkostninger og samtidig gøre det lettere for forbrugerne.

- Det moderniserede direktiv om radioudstyr er et effektivt redskab til at forebygge interferens mellem forskellige enheder. Jeg er især glad for, at vi blev enige om at indføre en fælles oplader. Det vil være godt både for forbrugerne og for miljøet. Det vil sætte en stopper for opladerrodet og 51.000 tons elektronisk affald om året, lød det fra Parlamentets ordfører for forslaget, Barbara Weiler.

Direktivforslaget fastsætter harmoniserede regler for markedsføring af radioudstyr, herunder mobiltelefoner, bildørsåbnere og modemmer. Reglerne opdateres for, at de kan holde trit med det stigende antal og variationen af radioudstyr på markedet og sikre, at enhederne ikke forstyrrer hinanden samt overholder væsentlige sundheds- og sikkerhedsbestemmelser.

Fælles oplader
Europaparlamentet ønsker en fornyet indsats for at udvikle en fælles oplader for visse kategorier af radioudstyr, særligt mobiltelefoner, da en fælles oplader vil lette dagligdagen for forbrugerne og mindske unødigt spild og omkostninger.

Derfor har man nu ændret lovforslaget, så det understreger, at en fælles oplader er et centralt krav til radioudstyr. Det vil nu være op til EU-Kommissionen at beslutte præcist hvilke typer af radioudstyr, som skal overholde kravet, tilføjer teksten.

Lovforslaget blev godkendt med 550 stemmer for, 12 stemmer imod og 8 undladelser. Det mangler nu kun den sidste, formelle godkendelse i Rådet.

Medlemsstaterne vil have to år til at implementere reglerne i deres nationale lovgivning. Herefter har producenterne yderligere et år til at leve op til reglerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125