23948sdkhjf

Danske it- og teknologivirksomheder spås succes på det brasilianske marked

Det brasilianske marked er berømt og berygtet for høje toldmure, bureaukrati og manglende konkurrence. Det bør dog ikke holde danske it- og teknologi virksomheder tilbage, idet de spås en strålende fremtid på markedet.
100 millioner brugere
På trods af de udfordrende markedsvilkår i Brasilien og en forventet BNP-vækst på små 1,7 procent i 2014, ligger der i markedet et kæmpe potentiale for danske it- og teknologivirksomheder. Det anslås, at der er op imod 100 millioner internetbrugere i Brasilien, og at deres it-udgifter vil vokse til 134 milliarder kroner i 2014.

Med 65 millioner facebook-brugere er Brasilien samtidig det land i verden med næst flest brugere af det populære sociale medie. Selvom digital reklame kun tegner sig for 10,6 procent af reklamemarkedet, understreger antallet af brasilianere på de digitale medier markedets potentiale.

Online handel går også en lysende fremtid i møde med et marked, der forventes at nå 7 milliarder dollars i 2018. De brasilianske handlende, der købte elektronik online, brugte i gennemsnit 600 dollars pr. køb, og i perioden fra maj 2012 til maj 2013 brugte Brasilianerne 1,2 milliarder dollars på udenlandske hjemmesider.

Tættere på Europa
Et af de helt store samtaleemner på EU-Brasilien topmødet i Bruxelles i februar i år, var et atlantisk datakabel som skal strække sig fra Fortaleza i Brasilien til Lissabon i Portugal. Projektet, der skønnes at beløbe sig til 185 millioner dollars, kommer i kølvandet på den amerikanske spionageskandale og skal reducere Brasiliens afhængighed af de datakabler, der løber igennem USA.

Projektet skal financiers af europæiske pensionsfonde samt brasilianske Telebras, og spanske IslaLink skal varetage anlæggelsen af det fiberoptiske kabel.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078