23948sdkhjf

Tilfredsstillende første halvår i Chemometec

Allerød-virksomheden har haft travlt i det første halvår af regnskabsåret 2013/14, hvor især salget af forbrugsvarer er steget.
Chemometec realiserer således i 1. halvår af regnskabsåret 2013/14 en omsætning på 22,8 mio. kroner, hvilket er en stigning på 8,6 procent sammenlignet med samme periode året før. Med en omsætningsvækst på hele 17 procent, er det især salget af forbrugsvarer, der bidrager til den øgede omsætning. Også salget af analyseinstrumenter er steget, dog kun med tre procent.

Resultatet af den primære drift, ebitda, blev i perioden et overskud på 5,6 mio. kroner. Det lød for samme periode i sidste regnskabsår på 4,7 mio. kroner.

Chemometec har i perioden forsat opbygningen af en amerikansk salgsorganisation og intensiveret salgsindsatsen i England. Samtidig har virksomheden indgået et nyt femårigt udviklingssamarbejde med Rigshospitalet og Minerva Imaging omkring udvikling af en ny, non-invasiv undersøgelsesmetode til ufrugtbare mænd. Desuden har Allerød-virksomheden igangsat et EuroStar-projekt i samarbejde med svenske Liquid Biopsy AB under Karolinska Institute.

- Vi har haft et særdeles travlt første halvår, hvor fokus primært har været rettet på optimering af salgsorganisationerne i såvel USA som i Europa og Asien. Heldigvis har vores indsats båret frugt og vi leverer en fornuftig vækst sammenlignet med samme periode sidste år. Ydermere er det lykkedes os at indgå to nye spændende udviklingssamarbejder, som vil være med til at understøtte den fremtidige vækst og udvikling af Chemometec, siger administrerende direktør Steen Søndergaard i en kommentar til delårsrapporten.

Selskabet fastholder forventningerne til regnskabsåret 2013/14 og forventer således en omsætning i intervallet 43-45 mio. kroner og et driftsresultat, ebitda, i niveauet 6-8 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078