23948sdkhjf

Norsk børsnotering sikrede Asetek kapital til udvikling

En notering på Oslo Børs sikrede den danske producent af vandbaserede kølingssystemer til computere 140 millioner kroner i risikovenlig kapital. Penge Asetek skal bruge til at udvikle nye produkter.
Det skriver Nordjyske Medier.

Asetek er verdens førende producent af vandbaserede kølingssystemer til computere, men virksomheden stod imidlertid og manglede kapital til at færdigudvikle et lignende system til servere og datacentre. Derfor forsøgte Aalborg-virksomheden forgæves at blive børsnoteret i Danmark for derigennem at tilføre virksomheden yderligere kapital til at finansiere færdigudviklingen.

- Virksomheden er jo startet i Danmark, så selvfølgelig ville vi gerne have været børsnoteret her. Vi gjorde også vores forarbejde, men det tilbagevendende svar var; at det ser utrolig interessant ud, men I er for små, fortæller André Sloth Eriksen til Nordjyske Medier.

Det fik i stedet virksomheden til at vende blikket mod nord og forsøge sig med en norsk børsnotering i stedet.

Det tog virksomheden omkring et år at få konverteret sine regnskaber, så de levede op til europæiske standarder samt at få virksomhedsstrukturen på plads. Men så var vejen også banet for en succesfuld børsnotering, der gave Asetek 140 mio. kr. i risikovenlig kapital – penge der blandt andet har finansieret yderligere udvikling og nye medarbejdere.

Asetek øgede ved noteringen antallet af aktier i virksomheden fra 10 millioner til lidt over 14 millioner, hvor de 4 millioner aktier blev solgt til 36 norske kroner per styk. Kursen på Asetek-aktien ligger i dag på 42,50 norske kroner. Det skriver Nordjyske Medier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082