23948sdkhjf

Terma sagsøger det polske forsvar for 180 millioner

Det sker efter en ordrestrid omkring levering af selvbeskyttelsesudstyr til 22 polske helikoptere.
Det skriver Børsen.

I 2010 modtog den århusianske elektronik- og forsvarsudstyrsvirksomhed Terma en ordre fra det polske forsvarsministerium til en værdi af 180 millioner kroner. En ordre som virksomheden så som et gennembrud på det polske og østeuropæiske marked.

Siden har uenigheder, omkring hvordan udstyret skal testes, i mellemtid fået Terma til at rive kontrakten i stykker og sagsøge det polske forsvar, skriver avisen.

- For os er det en meget, meget udsædvanlig situation. Vi har aldrig oplevet at skulle opsige en kontrakt og stævne en kunde. Det er ikke ligefrem det, der er vores levebrød, siger Steen M. Lynenskjold, direktør i Termas afdeling for forsvar og sikkerhed, til Børsen.

Terma har endnu ikke set en krone
Steen M. Lynenskjold forklarer overfor Børsen, at den måde, hvorpå det polske forsvar ønskede at teste udstyret, ville give forskellige resultater afhængig af, hvilken dag man testede, hvilket Terma ikke kunne acceptere. Og da polakkerne heller ikke kunne acceptere Termas fremgangsmåde, havde Terma foreslået at hente uafhængige eksperter ind udefra, hvilket den polske kunde afviste. Derfor så Terma ingen andet mulighed end at gå rettens vej.

Det pågældende udstyr har nu stået i venteposition i Termas lagerhal i de sidste to år uden, at det polske forsvarsministerium har betalt en krone til den aarhusianske virksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079