23948sdkhjf

Pinol, Unisensor og tidligere Giga-folk udvikler banebrydende el-motor

Pinol A/S, Unisensor A/S og de tidligere Giga-bosser fra konsulentgruppen 10i10 har udviklet en el-motor uden elektromagneter og med kun én enkelt bevægelig del. Et patenteret produkt med mange anvendelsesmuligheder.
Pinol A/S, Unisensor A/S og de tidligere Giga-bosser fra konsulentgruppen 10i10 har dannet selskabet UP10, hvor de i fællesskab har arbejdet på en ny opfindelse. Det er der nu kommet en patentanmeldt el-motor ud af, skriver Ingeniøren.

Opfindelsen er en unik piezoelektrisk motor, som kan monteres på et print med almindelig smt-teknik (Surface Mount Technology). I øvrigt kan den fabrikeres i mange størrelser og kan ligeledes stakkes, så der kommer flere på samme aksel. Den er særdeles velegnet til masseproduktion, hvilket kan gøres meget billigt.

UP-10-motoren er kombination af motor, gear og kobling, så der er tale om en motor med stor frihedsgrad i anvendelsen. Og i hvilke sammenhænge opfindelsen kommer til at gøre gavn vides endnu ikke. Virksomheden præsenterer den nye teknologi med henblik på at få input til anvendelsesmuligheder, skriver Ingeniøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094