Firma bag undervandsrobot tror på overskud i år
Sidste år sendte Blue Atlas Robotics sin undervandsrobot "Sentinus" på markedet. Det skete efter flere års udviklingsarbejde. Allerede første år solgte den - ganske vist i moderate tal - både i Asien, Europa og USA.
Derfor er direktør Mads Andersen optimistisk.
- Målet er, at vi i år "krydser åen", så vi bliver selvfinansierende. Det har vi en realistisk plan for, og det forventer vi at nå i løbet af 2024, siger han.
Robotten er skabt til at foretage inspektionsdyk. Dermed behøver man ikke at sende dykkere ned på missioner. Den kan eksempelvis inspicere skibe, havnekajer eller broer.
Stor interesse
2022 endte med et underskud på 1,3 mio. kr i den odenseanske virksomhed, som har 8 medarbejdere. 2023 ventes også at give et lille underskud. Men 2024 skulle gerne blive bedre, og der er gode tegn på, at salget kommer til at stige.
- Der er stor interesse for produktet. Vi er ude på mange markeder. Vi har et fornuftigt salgsnetværk rundt i verden. Vi er for eksempel lige begyndt i Brasilien. Så vi ser vældig positivt på det. Vi kan se, at markederne er i vækst. Der er flere og flere, der har brug for undervandsinspektion, blandt andet til inspektion af kritisk infrastruktur, siger Mads Andersen.
Blue Atlas er begyndt at få kunder inden for det segment også. Robotten kan bevæge sig i op til 100 meters dybde i vandet.
Blue Atlas' robot svæver i vandet og bevæger sig ved hjælpe af adskillige små propeller. Den bevæger sig langs det objekt - typisk et skib eller en kajkant - som skal undersøges. Der er otte kameraer på robotten.
Når der kommer gang i et større salg af Sentinus-robotten, bliver der behov for en højere grad af serieproduktion. Blue Atlas har for nylig fået støtte fra Den Danske Maritime Fond netop til at gøre klar til serieproduktion af robotten.