23948sdkhjf

KK Electronic og B&R i retrofit samarbejde

Den danske specialist inden for styringer til vindenergi indgår samarbejde med B&R for at puste nyt liv i ældre vindmøller.
Som annonceret på Europas førende vindenergi messe – EWEA 2013 i Wien, Østrig - samarbejder KK Electronic og B&R nu om at udvikle retrofit løsninger til vindmøller. Ved at udstyre eksisterende møller med B&R’s state-of-the-art X20 controller komponenter og avancerede software løsninger fra KK Electronic, vil dette omkostningseffektive alternativ være med til at udvide møllernes produktive levetid og reducere driftstop.

Dyre driftstop kræver handling
Når en vindmølle fejler efter endt garantiperiode, har forskning vist, at 42% af problemerne kan spores tilbage til komponentfejl, mens 21% procent kan henføres til svigt i kontrolsystemerne, der ikke har kunnet holde til det barske miljø i længevarende tid. Et sådan driftstop er ofte problematisk, da det er vanskeligt at skaffe reservedele til forældede systemer.

Netop denne udfordring satte KK Electronic og B&R sig for at løse. Som et alternativ til den dyre totalløsning, der består i at erstatte hele møller, har de to specialister undersøgt muligheden for at retrofitte controllersystemet på møllerne.

- Ved at tage dette skridt er vi fokuseret på kundernes og industriens krav, siger Tonni Birk Sørensen, Senior Vice President ved KK Electronic.

Fordelene ved retrofit afhænger dog af, om nye møller bygges højere og større, parametre som ofte bliver begrænset af byggetilladelser og modstand fra beboerne i området. Selv i tilfælde hvor en vindmøllepark bliver totalt moderniseret, bliver eksisterende møller ofte demonteret og flyttet til mindre krævende markeder, hvor problemerne med driftstop og tilgængelighed af reservedele dog fortsat vil kræve en løsning.

Hver sin kompetence
Ved at kombinere KK Electronics mangeårige erfaring fra vindmøllebranchen med B&R’s ekspertise indenfor automatisering, er de to virksomheder kommet op med en løsning, der drastisk forbedrer tilgængeligheden og produktiviteten af eksisterende vindmøller. Dette gøres ved at tilpasse controlsystemet, mens den mekaniske konstruktion forbliver intakt, hvilket betyder minimal driftstop under implementeringen.

Helt konkret bidrager KK Electronic med controllerdesign og arkitektur, sikkerhedsstrategi og systemintegration til styringen, mens B&R står for det avancerede PLC-udstyr.

- X20 systemet har under de hårdeste driftsbetingelser i verden og gennem en længerevarende tidsperiode bevist sin pålidelighed. Hvad angår controlleren er den retrofittede løsning meget simpel at montere ”plug-and-play”, mens I/O modulerne tilpasses de enkelte vindmølle individuelt og afhængig af konstruktionen, forklarer Peter Gucher, General Manager hos B&R.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078