23948sdkhjf

Develco Products og Seas-NVE i samarbejde

Develco Products og Seas-NVE har indledt et strategisk samarbejde om udrulningen af fremtidens energiløsning.
Develco Products og Seas-NVE har indledt et strategisk samarbejde om udrulningen af fremtidens energiløsning, der vil være med til at skabe lettere adgang til data om energiforbrug via genbrug af eksisterende infrastruktur.

Seas-NVE har installeret elmålere fra producenten Echelon hos selskabets 375.000 andelshavere. Develco Products har udviklet et kommunikationskort til måleren, så den nu kan kommunikere med både vand- og varmemålere samt sende data videre til andre systemer. Dette betyder, at SEAS-NVE nu kan genbruge den infrastruktur, de allerede har investeret i, til at indhente data fra andre forsyningsarter.

Integrerer trådløse standarder
Kommunikationskortet er et helt nyt produkt på verdensplan. Det integrerer de to trådløse standarder ZigBee og Wireless M-Bus.

Wireless M-Bus bruges til at samle data op fra vand- og varmemålere, mens ZigBee bruges til at sende disse data ind i et Home Automation-system. Heri kan data danne basis for visualisering af energibrug og for rådgivning om energibesparelser.

I dag har de fleste forbrugere adgang til deres energiforbrug på nettet, men det er et døgn gamle data i timeopløsning. Med den nye løsning kan Seas-NVE’s kunder se deres forbrug i realtid og dermed få afdækket, hvor meget det koster at tænde en lampe eller et hvilket som helst andet elektrisk apparat.

- Vi forventer i Develco Products, at Seas-NVE-løsningen vil blive udbredt både nationalt og internationalt. Der er installeret 900.000 målere i Danmark af samme slags, og eftersom der ikke er nogen installationsomkostninger forbundet med monteringen af kommunikationsmodulet, er løsningen både let tilgængelig, billig og skalerbar, siger Poul Eriksen, teknologichef i Develco Products.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078