23948sdkhjf

Teknologisk Institut runder milliarden

Teknologisk Institut har præsteret et tilfredsstillende årsregnskab og lancerer samtidig en ny strategi for 2013-2015.
Teknologisk Institut vil i den kommende tid intensivere indsatsen for at styrke virksomhedernes innovation og fornyelse.

- Vores fornemste rolle er fortsat at sikre, at både små og store danske virksomheder – herunder også nystartede virksomheder – får omsat offentlig forskning til kommercielle succeser i form af nye teknologier, produkter, processer og tjenesteydelser, der kan eksporteres. Så vi svigter ikke vores ansvar for at medvirke til at skabe vækst og nye job i Danmark, siger Teknologisk Instituts administrerende direktør Søren Stjernqvist.

I 2012 har Teknologisk Institut opnået en omsætning på 1,047 mia. kr. mod 981 mio. kr. sidste år. Resultatet for 2012 er et overskud på 43,4 mio. kr. Søren Stjernqvist er tilfreds med resultatet, der skal ses i lyset af, at både Instituttet og datterselskaberne, herunder særligt det danske datterselskab Danfysik, har præsteret fine tal på bundlinjen.

Kursen er lagt for årene fremover
Teknologisk Instituts plan for de næste tre års strategiske forsknings- og udviklingsarbejde er kommet på plads i 2012. Strategien skal understøtte ambitionerne i regeringens netop udkomne innovationsstrategi ”Danmark – løsningernes land”, hvor vækst og nye arbejdspladser står højest på ønskelisten.

- Teknologisk Institut er Danmarks innovationsinstitut nummer ét. Det er vi i kraft af vores mere end tusinde dygtige medarbejdere, den tætte kontakt til mere end 9.000 virksomheder årligt, de mange state-of-the-art laboratorier med topmoderne udstyr samt det brede netværk til universiteter og samarbejdspartnere i ind- og udland, pointerer Søren Stjernqvist, og tilføjer:

- Vores stærke position forpligter os til at spille en altafgørende rolle i opbygningen af fremtidens industrier – ikke mindst de der vil opstå på tværs af Danmarks traditionelle stærke industrier, som det allerede ses i udviklingen af nye high tech produkter inden for eksempelvis telemedicin, biobrændstoffer og bæredygtige miljø- og renseteknologier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08