23948sdkhjf

Energiafgifter vejer tungere end selskabsskat

Danske topchefer mener, at lavere energiafgifter vil gavne virksomhederne mere end en sænkelse af selskabsskatten.
Det skriver Børsen på baggrund af en ny Greens-måling, hvor 467 topchefer er blevet bedt om at vurdere, hvilket initiativ i Vækstplan DK der vil gavne deres virksomhed mest.

Det er regeringens plan over de kommende år at sænke selskabsskatten med tre procentpoint til 22 procent – en manøvre, der koster godt fire milliarder kroner. Men det ser ikke ud til, at det er det, erhvervet helst vil have.

Greens-målingen viser således, at blandt fremstillingsvirksomhederne vurderer 70 procent af topcheferne, at lavere energiafgifter ”har stor eller meget stor værdi for deres virksomhed, mens tallet for selskabsskatten er 41 procent, skriver Børsen.

- Energiafgifterne går direkte ind og påvirker vores konkurrenceevne, for vi har væsentligt højere afgifter i forhold til vores konkurrenter i udlandet. Selskabsskatten er måske mere på linje med vores udenlandske konkurrenter, siger Ove Thejls, adm. direktør i fødevarevirksomheden Tican, til Børsen.

Lavere energiafgifter vil desuden være billigere end en sænkelse af selskabsskatten. De vil således ’kun’ koste staten 1,5 milliarder kroner.

Ifølge Børsen viser Green-målingen også, at det ikke kun er fremstillingsvirksomhederne, der foretrækker lavere energiafgifter frem for lavere selskabsskat. 46 procent af topcheferne mener således, at lettelsen har stor eller meget stor værdi for deres virksomhed, mens det tilsvarende tal for selskabsskatten er 44 procent, skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063