23948sdkhjf

Danfoss skruer op for indtjeningen

Det blev kun til en beskeden omsætningsfremgang hos Danfoss i 2012 – alligevel blev overskuddet næsten fordoblet.
- Danfoss skaber igen et stærkt resultat i et ellers svært globalt marked. Vi fastholder vores omsætning, leverer rekordhøjt cash flow, vokser i strategisk vigtige markeder som fx det russiske og har samtidig forbedret virksomhedens lønsomhed, siger koncernchef og CEO Niels B. Christiansen.

Nordborg-koncernen omsatte i alt for 34,007 mia. kr. 33,904 mia. kr. i 2011. Resultat af primær drift (EBIT) blev på 3,745 mia. kr. svarende til en forbedring på 3 procent, fra året før, når der korrigeres for den ekstra ordinære indtægt fra virksomhedsfrasalg. Årets resultat blev på 2,357 mia. kr. mod 1,314 mia. kr. i 2011.

- Årets resultat er det tredje stærke resultat i træk og viser, at vores strategi med at investere og skabe vækst i de nye voksende økonomier og markeder virker. Med klima- og energiløsninger som hoveddrivkraft skal denne position styrkes og udvikles de kommende år, siger Niels B. Christiansen.

Svag vækst i 2013
Danfoss forventer, at den globale finansielle usikkerhed, som prægede 2012, vil vare ved igennem 2013 med fortsat lav sigtbarhed til følge. Væksten i Danfoss’ markeder forventes at ligge på et beskedent niveau med klima- og energiløsninger og globalisering som de primære væksttrends.

- Den globale usikkerhed synes ikke at aftage i 2013. Vi skal derfor udnytte det stærke momentum, vi har, til at fastholde væksten, styrke vores indtjening og øge virksomhedens cash flow, siger Niels B. Christiansen.

Omsætningen i 2013 forventes således at vise beskeden vækst, og resultat af primær drift forventes at vokse på linje med omsætningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078