23948sdkhjf

Nu er Vestas enig med bankerne

Vindmølleproducenten har sikret sig en kreditfacilitet på 6,7 mia. kr.
I juli 2012 indgik Vestas aftale med sine banker om at udsætte en halvårstest af koncernens såkaldte finansielle covenants.

I løbet af efteråret 2012 har Vestas foretaget en grundig gennemgang af selskabets fremtidige finansieringsbehov baseret på koncernens nye forretningsmodel og det har nu mundet ud i en kreditaftale med selskabets banker.

Et syndikat bestående af ni internationale banker stiller en kreditfacilitet på 900 mio. euro til rådighed og det skal erstatte den nuværende kreditfacilitet på 1,3 mia. euro.

Oveni kommer et lån på 200 mio. euro fra Den Europæiske Investeringsbank og et på 55 mio. euro fra Den Nordiske Investeringsbank. Lånene vil ifølge Vestas være fuldt tilbagebetalt i januar 2015, og kreditfaciliteten udløber i januar 2015 med en option på forlængelse i yderligere to år.

- Vi glæder os over at have indgået en aftale med vores banker. Det er i Vestas’ interesse at reducere vores gæld, og vi ser nu frem til at fokusere alle vores kræfter på den fortsatte udvikling af et mere skalerbart Vestas, siger koncernchef Ditlev Engel.

- Vestas’ nye forretningsmodel har vist sin styrke, da vores fremtidige finansieringsbehov nu er på et lavere niveau, og vi er overbeviste om, at vi er godt dækket ind med de reviderede faciliteter, tilføjer CFO, Dag Andresen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141