23948sdkhjf

Det sker: Få succes på det tyske marked

Vores naboland syd for grænsen er et attraktivt eksportland, med stor efterspørgsel på nye velfærds- og sundhedsteknologier. En erhvervskonference deler ud af gode erfaringer og hjælper virksomheder i gang.
Tyskland har ligesom Danmark store ambitioner inden for sundheds- og velfærdsteknologi. Både som marked og som centralt innovationsland. Som Europas største land er vores nabo syd for grænsen for mange virksomheder et attraktivt innovations- og eksportmarked. Men mange synes også, det er et komplekst og uigennemskueligt marked.

- Mange små og mellemstore danske virksomheder ser Tyskland som et attraktivt nøglemarked. Og det med god grund. Tyskland står overfor nogle af de samme sundhedsmæssige udfordringer, som vi gør i Danmark. Befolkningen er aldrende og stadig mere sundheds- og plejekrævende. Tilmed er Tyskland Danmarks største eksportmarked, og et af de lande, der bruger flest penge på sundhedssektoren verden over, siger life science consultant Morten Jacobsen fra ICDK (Innovation Center Denmark) i München.

Godt 10 procent af det tyske bruttonationalprodukt går til sundhedsydelser i Tyskland, og sundhedsvæsenet er overvejende offentligt finansieret. Men systemet er under pres. Der efterspørges i stigende grad både viden og teknologier, som kan løse opgaverne mere effektivt, sikkert og mindre ressourcekrævende. Og det skaber muligheder for danske virksomheder, der har afprøvede, markedsklare sundhedsløsninger. Alligevel er mange små og mellemstore danske virksomheder tilbageholdende med at gribe mulighederne på det tyske marked.

- Der er et stort uforløst potentiale for danske virksomheder i Tyskland inden for det sundheds- og velfærdsteknologiske område. Men mange føler sig ikke parat til eksport til det tyske marked, som de finder uoverskueligt og komplekst, med andre strukturer, kulturforskelle og sproget, som nogle af de udfordringer der bremser, siger eksportkonsulent Anne Beck Henriksen, Welfare Tech, der er en erhvervsklynge, som hjælper virksomheder med at realisere vækstmulighederne inden for sundheds- og velfærdsteknologi.

For at løsne op for dette og belyse muligheder og udfordringer på det tyske marked afholder Innovation Center Denmark i samarbejde med Welfare Tech og Ingeniørforeningen (IDA) en erhvervskonference for alle interesserede virksomheder inden for det sundheds- og velfærdsteknologiske område.

- Vi viser mulighederne og udfordringerne gennem praktiske eksempler på succesrig entre og klassiske fejl på det tyske marked og giver deltagerne adgang til redskaber, netværk og sparring fra erfarende eksportkonsulenter. Vi har fokus på konkrete input og værktøjer til netop deres eksportrejse syd for grænsen, siger Anne Beck Henriksen.

Og der er interessante perspektiver for danske virksomheder i Tyskland.

- Specielt ser jeg store interessante perspektiver for danske sundheds-it-løsninger i Tyskland, fordi Danmark har en mere lempelig persondatapolitik end vores tyske nabo, hvor der er forskellige regelsæt i hver af de 16 delstater. Således vanskeliggør de skrappe regler for offentlige og private registre i Tyskland udviklingen af sundhedstjenester med afsæt i klinisk praksis, og derfor er samarbejdet med innovative danske virksomheder yderst spændende, siger Morten Jacobsen.

I kraft af sin internationale eksportstyrke anses Tyskland også som en genvej for danske virksomheder til BRIK-landende, Asien og USA, i form af partnerskaber som underleverandør til tyske sundhedsløsninger.

- I den henseende fremstår Sydtyskland som Europas lokomotiv, hvad angår innovation og vækst. De sidder på mere end halvdelen af omsætningen i den tyske medico-branche. Samtidig har en ny lovgivning siden årsskiftet 2011-2012 smidiggjort adgangen for innovativt medicinsk udstyr til det tyske marked, og gør det nemmere for virksomheder at levere innovative behandlingsmetoder og medicinteknologiske produkter til det tyske sundhedssystem, siger Morten Jacobsen.

Erhvervskonferencen finder sted den 29. november i Kolding, og alle er velkomne. Se program, tilmelding og book et eksportsparingsmøde på http://www.welfaretech.dk/aktiviteter/au... .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063