23948sdkhjf

Velfærdsteknologi mister milliontilskud

Regeringen trodser sit eget regeringsgrundlag, når Fonden for Velfærdsteknologi mister 195 mio. kr. på den nye finanslov for 2013.
Velfærdsteknologi står til at miste 195 mio. kr. i tilskud over en periode på de næste fem år.

Det skriver altinget.dk, som har gransket grundlaget for finansloven for 2013. Her fremgår det, at 195 af de 1.752 mio. kr., som regeringen sammen med Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har afsat til at oprette 200 nye fængselspladser, skal findes i tilskuddet til Fonden for Velfærdsteknologi.

Fonden mister ganske vist ingen penge i 2013, men fra 2014 til 2016 beskæres tilskuddet med henholdsvis 12, 84 og 99 mio. kr.

Beskæring i strid med regeringsgrundlaget
Netop velfærdsteknologi fremhæves ellers flere steder i regeringsgrundlaget ”Et Danmark, der står sammen” fra oktober sidste år, hvor regeringen lægger op til at satse på velfærdsteknologi både herhjemme og som eksportmulighed.

Ifølge Ingeniøren viser tal fra erhvervsorganisationen DI, at Danmark er sunket fra en plads som nummer tre til syv på listen over eksporterende nationer af velfærdsteknologi.

Danmark har ganske vist fordoblet eksporten af velfærdsteknologi til de andre EU-lande – men de konkurrerende lande har simpelt gjort det endnu bedre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078