23948sdkhjf

Dansk kryds og bolle-robot vinder sølv

Tre klassekammerater fra Viby Tekniske Gymnasium vandt mandag den hidtil flotteste danske pris ved den store internationale robot-konkurrence, World Robots Olympiad 2012, i Kuala Lumpur i Malaysia.
Det danske hold vandt en flot sølvmedalje for deres kryds og bolle-robot i konkurrence mod 40 andre hold fra hele verden. Robotten er bygget af cirka 10 kilo Legoklodser og kan spille det velkendte kryds og bollespil mod mennesker.

Det danske hold består af Jacob Kjersgaard, Jonas Dose og Rasmus Lunding.

Det er en kæmpe præstation af de unge danskere. Konkurrence er benhård, især fra de asiatiske lande, der satser alt på at vinde, og i det lys er det flot at et af de to danske hold får så flot en placering, siger projektleder Birthe Ritter, DI ITEK, der er Dansk Industris branchefællesskab for it-, elektronik-, kommunikations- og televirksomheder.

Den danske deltagelse i World Robot Olympiad 2012 er arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Industri, Aarhus Universitet - Institut for Datalogi med støtte fra Lego Education, en række fonde og Ministeriet for Børn og Undervisning.

Udover sølvmedaljen vandt holdet også prisen for den bedste tekniske udførelse. Det er 9. gang World Robot Olympiad finder sted. 1400 unge fra 37 lande har dystet i robotbyging, og sølvmedaljen er altså det hidtil bedste danske resultat.

Kilde: DI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078