23948sdkhjf

Dansk/kinesisk dyst om fremtidens TV-design

TCL, der er en af Kinas sværvægtere inden for telekommunikation, har indbudt danske og kinesiske design-studerende til at designe fremtidens TV.
Dansk design er i en liga for sig.

Et faktum, der i stigende grad også anderkendes i Kina, hvor globale produktionsvirksomheder som TCL vender sig mod Danmark, for igennem design og innovationspartnerskaber at skabe større værdi for deres kunder.

- Et innovativt design er en af de vigtigste bestanddele i TCLs forretningsmodel. Vi er hele tiden på udkig efter innovative ideer, designs og dygtige medarbejdere. Danmark er kendt for at have meget stærke kompetencer inden for design og innovation, og vi ser et tæt samarbejde med danske designere, som en mulighed for at sikre vores konkurrencedygtighed, også i fremtiden, udtaler Albert Chen, design direktør, TCL Multimedia.

De skal tænke på Danmark
Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr hilser samarbejdet med TCL velkomment og ser store muligheder i et tættere samarbejde mellem dansk design og Kinas store produktionsapparat:

- Der er stort potentiale i at koble den danske design klynge med det kinesiske produktionsapparat. Når virksomheder som TCL, der sender over 10 mio. fjernsyn på markedet hvert år, leder efter samarbejdspartnere inden for design, skal vi arbejde for at de først og fremmest tænker på Danmark. Det gør vi blandt andet ved denne type konkurrencer, der sikrer vores designinstitutioner international eksponering.

- Samtidig får danske studerende en unik mulighed for at lære af kineserne og få det globale udsyn, som er en forudsætning for, at vi også fremover er innovative og globalt konkurrencedygtige inden for designområdet.

Internationalt dommerpanel
Innovation Centre Denmark, Shanghai og Hongkong, står sammen med TCL bag konkurrencen, der afgøres af en international jury den 13. november i København.

Repræsentanter for de bedste kinesiske og danske designskoler deltager sammen med nogle af Danmarks toneangivende designvirksomheder i dommerpanelet:

DesignIT, CPH Inventures, Danish Design Association, Hong Kong Polytechnic University, College of Design & Innovation, Tongji University, China, Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID) og Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Designskolen.DesignIT, CPH Inventures, Danish Design Association, Hong Kong Polytechnic University, College of Design & Innovation, Tongji University, China, Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID) og Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Designskolen.

Kåringsceremonien finder sted den 13. november, kl. 14.00 på Det Kongelige Danske Kunstakademis skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Design Skolen:

Danneskiold-Samsøes Allé 53
1434 København K
Bygning 53, Mehldals Smedje
Indgang J
Auditorium 4

De deltagende studerendes bud på fremtidens TV udstilles på ovenstående adresse den 13. november til ultimo december 2012.

Kilde: Udenrigsministeriet | Eksportrådet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094