23948sdkhjf

Universal Robots vinder fynsk vækstpris

Robotvirksomheden Universal Robots er netop blevet kåret som Entrepreneur Of The Year 2012 i Region Fyn.
Det var Universal Robots, der i sidste uge løb med titlen som Entrepreneur Of The Year 2012 i Region Fyn, i konkurrence mod 80 kvalificerede virksomheder.

Til sammenligning var der sidste år kun 59 kvalificerede virksomheder i regionen.

- Vi har oplevet en meget positiv udvikling på Fyn de sidste 2 år, hvor antallet af vækstvirksomheder efter en hård tid er steget med 100 procent. Årets deltagerfelt i konkurrencen er rigtig stærkt, og det var en fornøjelse at overrække prisen til Universal Robots, som nu går videre til landsfinalen, siger Carsten Collin, direktør for Entrepreneur Of The Year.

Fynske virksomheder i vækst
Hos Dansk Erhverv glæder chefkonsulent Ulla Brandt sig ligeledes over fremgangen i regionen. De fynske virksomheder kan med fordel fokusere mere på et nærmarked som Nordtyskland, ligesom offentlig/privat-samarbejder kan være vejen til vækst for mange virksomheder.

- Selv om der stadig er plads til forbedringer i regionen, der har været hårdt ramt af krisen, er det meget glædeligt, at så mange fynske virksomheder har kvalificeret sig til vækstprisen. Og det er imponerende og ikke mindst velfortjent, at Universal Robots løber med prisen i år, udtaler Ulla Brandt.

Hun hæfter sig ved, at Universal Robots efter en kapitalindsprøjtning fra Vækstfonden i 2008 har formået at skabe vækst med deres helt unikke koncept med fleksible og små robotter.

- Det har virkelig løftet virksomheden at få Vækstfondens blåstempling tilbage i 2008, uddyber Ulla Brandt.

Små og fleksible robotter gav lodrette vækstkurver
Universal Robots har fundet et niche-marked inden for robotter med deres små letvægtere, der er meget nemme at anvende og yderst fleksible.

Hvor de traditionelle store robotter kommer til kort, finder de fynske robotarme nemt plads. Det er en af årsagerne til, at markedet har taget imod produkterne fra Universal Robots med åbne arme.

Robotarmen kan snildt flyttes rundt i en produktion, og den brugervenlige software gør det nemt for medarbejderne at omstille robotten til nye opgaver.

Globalt eventyr tager fart i USA
Da entreprenøren bag Universal Robots, Enrico Krog Iversen, blev adm. direktør og partner i 2008, så han straks potentialet i det unikke produkt og fik Vækstfonden med på vognen. Det blev for alvor startskuddet på nærmest lodrette vækstkurver for den fynske robotvirksomhed.

Entreprenøren Enrico Krog Iversen har formået at udnytte sit netværk, som han har opbygget blandt andet fra sin tid hos A.P. Møller/Mærsk, til at udbygge Universal Robots markedsposition.

I dag har Universal Robots over 100 forhandlere i over 40 lande og er på vej ind i USA. En messedeltagelse i USA har alene medført over 500 kontakter og en forventning om 20 nye forhandleraftaler inden jul.

Universal Robots går som fynsk regionsvinder videre til Entrepreneur Of The Year-landskåringen i Bella Center den 22. november 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078