23948sdkhjf

Kan spore stjålet udstyr med ny dims

Et lille stykke elektronik koblet sammen med flere tusinde postbiler og posthuse kan på ganske kort tid finde stjålne eller forsvundne køretøjer og maskiner.
Traileren, bilen, plænetraktoren eller andre maskiner og køretøjer, man vil blive træt af at miste, kan nu spores for få hundrede kroner. En ny elektronisk enhed kaldet Diims, der måler fire centimeter i diameter og er ti millimeter tyk, kan spores overalt i Danmark via Post Danmarks postbiler og posthuse.

- Diims er en helt ny og billig metode til genfinding af forsvundet eller stjålet udstyr. Teknologien er både simpel og effektiv og kan nemt gemmes væk i udstyret. Vi sikrer, at du altid kan holde øje med, hvor dine ejendele befinder sig, fortæller Nicolai Lind Jørgensen, salgschef for Diims-konceptet hos virksomheden Commotive.

Mærker stor interesse
Den lille Diims udsender et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af et fintmasket antennenetværk installeret i postbiler og postbygninger. Postbilerne opererer overalt i landet, og den bortkomne maskine skal blot befinde sig inden for 10-200 meter af antennenetværket (fx en postbil) for at blive registreret. Herefter kan ejeren se registreringen via sin personlige adgang til Diims’ onlinesystem eller den tilhørende app.

Mange Diims-enheder er allerede i anvendelse, både i cykler, biler og andre køretøjer. En af de glade Diims-ejere er Rasmus Bergholt, der tidligere på året fik stjålet sin bil. Han havde heldigvis blot to uger forinden monteret en Diims i bilen og kunne derfor følge sporet på bilen via Diims’ onlinesystem.

- Jeg var meget positivt overrasket over, hvor præcis en adresse, Diims-systemet kunne oplyse mig. Sammen med politiet kørte jeg direkte hen til det sted, hvor bilen stod parkeret. Min bil kunne jo have været hvor som helst, og Diims’en var den absolut eneste grund til, at vi fandt frem til den igen, fortæller Rasmus Bergholt.

En række organisationer og virksomheder er allerede i gang med at anvende Diims. For eksempel har den tyske cykellygteproducent ABUS indgået et samarbejde med Diims, hvor enheden indbygges i cykeludstyr, blandt andet i en ny baglygte, så cyklen kan genfindes. Derudover viser både politiet og forsikringsbranchen stor interesse for produktet, der henvender sig til en bred palette af produktsegmenter, blandt andet cykler, biler, scootere, motorcykler, landbrugsmaskiner, skov- og parkmaskiner og bådudstyr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078