23948sdkhjf

DTU-forskere effektiviserer brændselsceller til elektrolyse

Forskerne har udviklet en renseproces, der stopper nedbrydning af elektroderne i brændselscellerne og dermed forbedrer virkningsgraden betydeligt.
Det skriver Ingeniøren.

Elektrolyse er det første trin i processen, når eksempelvis vindmøllestrøm skal omdannes til en syntesegas, der senere kan blive til methan eller grøn benzin. Og nu har forskere fra DTU fundet en måde til at forbedre virkningsgraden på elektrolyse betydeligt.

Forskerne har ifølge Ingeniøren fundet ud af, at urenheder i vanddampen var årsag til en degradering af SOFC-brændselscellerne, som forskerne bruger som elektrolysatorer. For at minimere denne degradering har forskerne derfor opfundet en billig rensemetode, som nu fjerner urenhederne.

- Vi mener selv, at vores resultater er et virkeligt godt skridt på vejen mod at gøre elektrolyseteknologien attraktiv, siger forskningsprofessor Mogens Bjerg Mogensen fra DTU til Ingeniøren.

Brændselscellerne kan med den nye løsning køre mere end 1.000 timer uden væsentlig degradering, hvor de tidligere kun kunne køre få hundrede timer.

DTU-forskerne har patentanmeldt den nye renseproces.
Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099