23948sdkhjf

Fuld fart over feltet hos norske Kitron

Den norske elektronikproducent Kitron leverer et flot regnskab for årets tredje kvartal og kan samtidig glæde sig over nye kontrakter med det amerikanske forsvar.
Norske Kitron kan se tilbage på et pænt tredje kvartal af 2012, for med en omsætning 365,8 millioner norske kroner, kan producenten konstatere en stigning på 3,7 procent i forhold til samme periode sidste år. Samtidig steg EBIT med 67,9 procent siden tredje kvartal i fjor og endte på 15,4 millioner norske kroner.

Ifølge Kitron er Offshore/Marine forsat det stærkest voksende markedssegment med en stigning i omsætningen på 71,8 procent sammenlignet med samme kvartal i 2011. Kitron forventer, at den stærke udvikling vil forsætte, ikke mindst fordi udsigterne i forsvarssegmentet er lyse.

- De vigtige kontrakter vi sikrede i løbet af tredje kvartal viser den stærke fremgang i dette segment, skriver Kitron i en kommentar til virksomhedens regnskab.

Nye store kontrakter
Kitron har i tredje kvartal blandt andet sikret sig to store kontrakter med Kongsberg Gruppen, og i august indgik Kitron en produktionsaftale om elektronikmoduler til det amerikanske forsvar for våbenstationen CROWS.

Aftalen, som er en del av Kongsbergs nyvunde rammeaftale med US Army, indebærer, at Kitron bliver den foretrukne leverandør af elektronik til Kongsberg Protech Systems. Kitrons datterselskab i Norge og den nyoprettede enhed i USA står for leverancerne i aftalen.

For den amerikanske fabrik forventes CROWS-programmet alene at give årlige indtægter på mere end 60 millioner norske kroner over de næste fem år, mens kontraktens totale potentiale er betydeligt højere.

I september modtog Kitron ordrer fra Kongsberg vedrørende militært kommunikationsudstyr til en værdi af 70 millioner kroner. Leverancerne vil finde sted i 2013, 2014 og 2015.

Kitron er et af Skandinaviens ledende virksomheder indenfor produktion af elektronik og relaterede tjenester til brancherne Forsvar, Energi/Telecom, Industri, Medicinsk udstyr og Offshore/Marine. Koncernen har virksomheder i Norge, Sverige, Litauen,
Tyskland, Kina og USA. Kitron havde en omsætning på 1,7 mia. norske kr. i 2011 og
har omkring 1.200 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063