23948sdkhjf

Høreapparatvirksomheder taber millioner i appelsag

Udfaldet af appelsagen kommer bag på høreapparatkoncernerne William Demant og Widex, der nu samlet står overfor en regning på et trecifret millionbeløb.
Høreapparatkoncernerne William Demant og Widex står til trecifrede milliontab, efter at den amerikanske appeldomstol har stadfæstet en dom fra midt i 2011. Det skriver Børsen.

Sagen vedrører ifølge avisen to patenter, der er udstedt af det amerikanske selskab Energy Transportation Group (ETG). En jury har tidligere fundet, at William Demant og Widex krænkede det ene af de to patenter.

Med dommen står Widex nu overfor en samlet regning på omkring 120 mio. kr., som selskabet ikke har budgetteret med.

- Vi har taget det for givet, at vi ville vinde denne her sag, enten på det ene eller det andet, så det kommer som en stor overraskelse for os, siger Anders Westermann, koncerndirektør, medejer og bestyrelsesformand i Widex, til Børsen.

Forlig havde været billigere
Ifølge appeldommen skal William Demant betale en erstatning på 16 mio. dollar, svarende til 91,5 mio. kr. Dertil kommer så de renter, der er løbet på siden den første domsafsigelse i 2008.

I modsætning til Widex, har William Demant dog taget højde for, at virksomheden kunne gå hen at tabe appelsagen. William Demant tog således et tab på 140 mio. kr. i regnskabet for 2007 til dækning af en erstatning på ca. 80 mio. kr. og til dækning af allerede påløbne og kommende advokatomkostninger i ankesagen på ca. 60 mio. kr. Og i det seneste regnskab hensatte virksomheden yderligere 94 mio. kr., skriver Børsen.

Willam Demant og Widex var langt fra de eneste høreapparatvirksomheder, der tilbage i 2005 blev stævnet af Energy Transportation Group, men i modsætning til størstedelen af de 14 stævnede virksomheder, valgte de ikke at indgå forlig.

Mens blandt andet danske GN Resound sammen med schweiziske Phonak, Siemens og amerikanske Starkey indgik forlig med ETG og skulle betale omkring 25 mio. kr. for at slippe ud af sagen, står Widex Og William Demant nu med en væsentlig større regning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078