23948sdkhjf

Hver femte får ingen lønstigning

De lokale lønforhandlinger ender mange steder med en aftale om at holde lønnen i ro, viser en ny opgørelse.
Behovet for at styrke konkurrenceevnen sætter sit tydelige præg på de lokale lønforhandlinger, hvor en stor andel af virksomhederne og deres medarbejdere i år har indgået en aftale om at holde lønnen i ro. Det viser en ny opgørelse af indberetningerne til DI.

Møbelvirksomheden Tvilum er en af de virksomheder, hvor de lokale lønforhandlinger er afsluttet med en aftale om en nulregulering af lønnen.

Forståelse fra de ansatte
- Forhandlingsforløbet hos os har klart været betinget af, at det er en udfordring at køre produktionsvirksomhed i Danmark. Og det har de ansatte heldigvis også forståelse for, siger CEO Peter Arndrup Poulsen fra Tvilum.

Og Tvilum er langt fra den eneste virksomhed, hvor de lokale lønforhandlinger har været præget af løntilbageholdenhed.

Næsten 20 procent af de timelønnede medarbejdere får i år ingen regulering af lønnen – mod 10 procent i 2011. Tendensen går tydeligt igen for funktionærgruppen, hvor 16 procent af funktionærerne bliver nulreguleret, hvor det året før kun var 4 procent.

Kun konkurrere på effektivitet
- Vi har ikke adgang til råvarer, teknologier eller kunder, som vores globale konkurrenter har adgang til. Det eneste vi kan konkurrere på er effektivitet. Vi er rigtig glade for de pæne effektiviseringsgevinster, vi indtil videre har opnået, som gør det muligt at konkurrere globalt. Men det står os også helt klart, at hvis vi skal klare os, er vi nødt til at være yderst tilbageholdende med lønnen. Det ved vores ansatte også, og de har været meget konstruktive i hele processen, siger Peter Arndrup Poulsen fra Tvilum.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141