23948sdkhjf

Ateas serviceforretning vokser

Atea har forbedret EBITDA-resultatet med 13,8 procent i tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, og serviceforretningen er i perioden vokset med 8,5 procent.
Omsætningen i Atea i tredje kvartal 2012 endte på 1,169 mia. kr., hvilket er 2,6 procent mindre end samme kvartal 2011. Driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) er til gengæld vokset med 13,8 procent i forhold til samme kvartal sidste år og endte på 56,9 mio. kr. Atea tager fortsat markedsandele inden for alle segmenter.

I begyndelsen af 2012 lancerede Atea en ny 2015-strategi, hvor der især er fokus på forbedring af bundlinjen samt en opjustering af serviceforretningen.

- Ligesom de fleste danske virksomheder er vores forretning mærket af et presset marked. Det betyder dog langt fra, at vi ikke lykkes med vores målsætninger. Det ser vi nu, hvor to af vores strategiske fokusområder, bundlinje og serviceforretning, viser den positive udvikling, som vi stræber efter. Det er især vores fokus på at udvikle og tilbyde mange af vores løsninger leveret som en service, der nu bidrager til væksten, siger administrerende direktør Lars Johansson, og tilføjer:

- Faldet i omsætning er en naturlig konsekvens af det stærkt konkurrenceprægede hardware-marked. Der er kamp om de store ordrer, selv om flere af de store ordrer bidrager mere med volumen end decideret indtjening. Atea vil fortsat gå efter at styrke volumenforretningen, men det primære fokus vil være at tilføre værdi og levere kvalitet til kunden til gavn for begge parter. It er stadig det område, hvor kunderne får det bedste afkast ved en investering, når der tænkes i intelligente løsninger.

Ud over at få serviceforretningen til at udvikle sig i positiv retning, har Atea fokuseret på at forbedre bundlinjeresultatet i forhold til tidligere kvartaler.

- I løbet af det sidste år har vi gennemgået processer, lejekontrakter, logistik, indkøb og meget mere. Grundlæggende er vi blevet endnu mere effektive inden for disse områder, og det vil også give gevinster fremadrettet. Derudover investerer vi i energioptimering, det gælder alle vores domiciler, men især i Århus og Ballerup, hvor vi henholdsvis er i gang med at bygge nyt og renovere for at få en grønnere profil, lavere omkostninger samt et bedre indeklima, siger administrerende direktør Lars Johansson, Atea.
Læs mere om: ATEA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078