23948sdkhjf

Struer vil være ”Lydens By”

En fire år gammel idé fra Bang & Olufsen skal være med til at brande den vestjyske kommune på en ny måde.
Struer iværksætter nu en kampagne, som skal være med til at brande den vestjyske kommune på en helt ny måde.

Frem over vil Struer være kendt som ”Lydens By” – et initiativ der tager sit udspring i Bang & Olufsens tilstedeværelse over 80 år i byen. Og idéen kommer da også fra B&O-folk, som luftede tankerne allerede i 2008 under arbejdet med kommunens kulturpolitik.

- Vi skal bruge Lydens By projektet som et lokomotiv for udvikling og vækst i Struer Kommune. Det skal styrke erhvervslivets position inden for teknologi, kreativitet og oplevelsesøkonomi. Det er vigtigt, at vi tager udgangspunkt i de forudsætninger og potentialer der er i området - og vi har en erhvervsmæssig styrkeposition, der først og fremmest bliver forbundet med kommunens mest kendte virksomhed, Bang & Olufsen, udtaler borgmester Niels Viggo Lynghøj

Lyd i skolens læseplaner
Projektet – der har fået opstartsstøtte fra Struer Byråd – kommer til at fungere som et tværgående projekt.

- Der er mange aspekter i projektet og det udvikler sig hele tiden i takt med, at det bliver mere konkret. Derfor er de enkelte initiativer – store som små – vigtige i forhold til at være Lydens By”, udtaler Erik Østerby direktør for uddannelse, børn og kultur - og tovholder for projektet, og fortsætter:

- Det kan være på skoleområdet, hvor vi gerne vil have mere fokus på kreativitet og innovation i skolesystemet. Lyd kan komme til at indgå i skolernes læseplaner hvor eleverne eksempelvis kan lave lydfortællinger, aflevere projektopgaver som podcast, lave digitale lydoptagelser som distribueres på nettet og så videre. Her kan fokus på lyd skærpe elevernes evner til at visualisere og reflektere. Samtidig vil mange af de unge, når de er igennem skolesystemet, forlade Struer, og det er afgørende for kommunens fremtid, at de bliver sendt af sted med en bevidsthed om en Struer-identitet. Målet er at gøre alle skolebørn i Struer Kommune bevidste om, at i Struer arbejder vi med lyd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063