23948sdkhjf

Firma bag digitalt fugleskræmsel fordobler omsætningen

Hørning-virksomheden Wilddetect, der har udviklet det digitale fugleskræmsel Birdalert, kom godt igennem seneste regnskabsår.

Virksomheden blev for omtrent to år siden udskilt fra EMS-virksomheden Daugaard Elektronik, og nu kan de fremvise første selvstændige regnskab, siden de igen blev en selvstændig virksomhed.

Her henter de en bruttofortjeneste på 5,6 millioner kroner og en bundlinje på 1,7 millioner kroner.

Selvom tallene er svære at sammenligne direkte, fordi Wilddetect tidligere var en del af Daugaard Elektroniks bogføring, så er branch manager René Hvid godt tilfreds med året, der har budt på fremgang.

- Vi har cirka fordoblet omsætningen, siger René Hvid.

Han fortæller videre, at det hovedsageligt er i udlandet, at væksten er hentet.

- Vores nationale salg ligger meget fast. Det falder ikke, men det er et spørgsmål om, at Danmark ikke er større, end det er. Så 95 procent af salget er hentet uden for Danmark, siger René Hvid og uddyber, at det især er i England, Sverige og Finland, at salget vokser.

Stort personligt og fagligt tab

René Hvid fortæller videre, at året 2022 udover flot vækst også bød på en trist nyhed.

Direktøren i Wilddetect, Bjarne Drews, gik i sommer pludseligt bort, og det har selvsagt medført en del vanskeligheder på både personligt og forretningsmæssigt plan.

- Både personligt og fagligt har det været hårdt, for vi er en lille virksomhed, hvor vi ikke bare er kolleger men også venner og familie. 

I Bjarne Drews' sted har hans kone, Heidi Drews, overtaget roret som direktør i Wilddetect, og det har betydet, at overgangen har været lettere trods det store tab.

- Heldigvis har Bjarne og Heidi altid været fælles om tingene, hvor beslutninger er blevet vendt ved deres spisebord, inden de er blevet taget. Så på den måde har vi været heldige, at det ikke har været en fremmed, der skulle træde ind i det, siger René Hvid.

WildDetect ApS
Regnskabsår 2021/2022*
Valuta mio. DKK
Bruttofortjeneste 5,6
Resultat af primær drift 2,4
Resultat før skat 2,3
Årets resultat 1,7
Balancestatus 4,4
Egenkapital 1,8
Antal ansatte 4
Kilde: CVR *Regnskabet dækker over perioden 23. august 2021 - 30. september 2022

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095