23948sdkhjf

Dansk selskab på vej mod lancering af robot

Det danske selskab Rope Robotics har testet sin robot-teknologi til vedligehold og reparation af vindmøllevinger på offshore vindmøllevinger.

Over de seneste 18 måneder har virksomhedens robotter repareret mere end 150 offshore vindmøllevinger, der har været ødelagte af regn. I alt har Rope Robotics haft ni robotter i drift i vindmølleparker i USA, Canada, Sydafrika og Europa.

Rope Robotics vurderer, at deres robotter kan reparere vingerne fire gange hurtigere og til en lavere pris end de manuelle løsninger.

- Feedback fra vores kunder konfirmerer indtil videre vores beregninger på at deres investeringer er hentet ind igen på bare seks måneder, siger Martin Huus Bjerge, CEO hos Rope Robotics.

- Vores robot er taget godt imod især i lande som USA og Sydafrika hvor der har været en stor pukkel af reparationer. 

Hjertet i Rope Robotics' system er en sensor, som styrer reparationsudstyret ved hjælp af en fleksibel arm, som teknikere kan styre enten onsite eller fra et kontrolrum.

Robotten har vist sig at kunne operere under udfordrende vindforhold, høj luftfugtighed og ned til temperaturer på -40 grader. 

Tager man resultaterne fra de 18 måneders offshore-test og lægger sammen med resultaterne fra selskabets onshore-reparationer i Danmark, Sverige og Tyskland er Rope Robotics tæt på en kommerciel lancering af robotten inden udgangen af 2023.

Rope Robotics LEP solution

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078