23948sdkhjf

B&O starter regnskabsåret med underskud

Regnskabsårets første kvartal bød på status quo i omsætningen, mens bundlinjen gav et markant større minus end samme periode sidste år.
Bang & Olufsen indledte det nye regnskabsår med et negativt resultat før skat på 64 mio. kr., hvilket er 31 mio. kr. mere end for samme periode sidste år.

Det viser den netop offentliggjorte kvartalsrapport fra selskabet, som til gengæld holdt omsætningen på 600 mio. kr. mod 599 mio. kr. i første kvartal af 2011/12.

- Som forventet var omsætningen i første kvartal kun marginalt højere end sidste år. Implementeringen af vores strategiplan ”Leaner, Faster, Stronger” er fortsat på sporet og vi fastholder vores forventninger til 2012/13. Vi forventer derfor fortsat en tocifret omsætningsvækst og en forbedret EBIT-margin, siger CEO Tue Mantoni i en udtalelse til regnskabet.

Efter regnskabsperiodens afslutning har Bang & Olufsen lanceret BeoPlay A9, mens BeoVision 11 bliver lanceret i dag. Det forventes, at disse to produkter vil generere betydelig omsætning i andet kvartal.

- Sæsonmæssigt er første kvartal et lille kvartal for Bang & Olufsen og kvartalet repræsenterer derudover en svær sammenligning på grund af en betydelig påvirkning fra lanceringen af nye produkter i samme periode sidste år. Med dette in mente er vi tilfredse med resultatet for første kvartal af regnskabsåret 2012/13, siger CEO Tue Mantoni.

Nøgletal for 1. kvartal af 2012/13-regnskabet hos B&O:
• Nettoomsætning: 600 mio. kr. (599 mio. kr.)
• Resultat af primær drift (EBIT): -61 mio. kr. (-29 mio. kr.)
• Resultat før skat: -64 mio. kr. (-33 mio. kr.)
• Resultat efter skat: -47 mio. kr. (-27 mio. kr.)
• Antal medarbejdere, ultimo: 2.083 (2.024)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097