23948sdkhjf

Vækstmarkeder skal give Vestas medvind

Vestas håber på, at et øget fokus på vækstmarkeder som Brasilien, Mexico, Syd Afrika, Ukraine og Vietnam kan være med til at vende skuden og sikre tykkere ordrebøger.
Vestas ordreindtag for dette års tredje kvartal er noget nær katastrofalt. Kun fem nye ordre på samlet 158 megawatt er tikket ind, og det er halvt så meget som i første kvartal af 2009, som eller bliver regnet for et af de dårligste kvartaler i nyere tid. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Men ifølge Vestas salgschef, Juan Araluce, er Vestas klar med en strategi, der sikrer selskabet flere ordre – en strategi, der blandt andet tager udgangspunkt i de nye vækstmarkeder, skriver avisen.

Vestas vil ifølge avisen imødekomme det triste salg med et øget fokus på service og samlede løsninger, en optimering af logistik, told, afgifter og salg lokalt og sidst men ikke mindst, vil koncernen sætte yderligere fokus på vækstmarkeder som Brasilien, Mexico, Syd Afrika, Ukraine og Vietnam.

Ifølge Viborg stifts Folkeblad forklarer Vestas det lave ordreindtag med, at støtteordninger til vedvarende energi bliver skåret væk i Europa og USA for tiden, men den forklaring køber analytikerne ikke. Ifølge avisen mener de i stedet, at de udeblevne ordrer er et resultat af, at kunderne er blevet nervøse i forhold til koncernens finansielle situation, hvor den lever på bankernes nåde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14