23948sdkhjf

Vestas: 7 MW bliver til 8 MW

Kapaciteten på vindmølleproducentens kommende V164 havvindmølle øges nu til 8 MW.
V164-platformen blev helt fra begyndelsen udviklet, så det ville være muligt at øge møllestørrelsen, og fremskridt i den teknologiske udvikling har nu vist, at en 8 MW-version vil give en lavere ”cost of energy”, samtidig med at møllens driftsikkerhed og strukturelle integritet fastholdes. Det oplyser Vestas i en selskabsmeddelelse.

Med den øgede energiproduktion per vindmølle vil BoP (balance of plant) blive reduceret. Det betyder, at ”cost of energy” vil blive reduceret, fordi antallet af blandt andet vindmøller, fundamenter samt det krævede antal servicebesøg vil falde.

Udviklingen af den nye V164-8.0 MW-mølle forløber ifølge producenten i henhold til planen, og adskillige hovedkomponenter er tæt på færdiggørelse.

Vingerne er lige på trapperne
Vingeformen til de 80 meter lange vinger er klar på Vestas’ testcenter på Isle of Wight i England, og produktionen af den første vinge til testformål vil blive igangsat i løbet af fjerde kvartal.
Prototype-navet er blevet støbt og er klar til test, mens generator og gearkasse først vil være klar til test i første kvartal af 2013.

Vestas er lige nu i gang med at bygge en testbænk på testfaciliteterne i Aarhus, som vil kunne køre test på hele drivtoget til V164-8.0 MW-møllen. Testbænken vil blive idriftsat i januar 2013, oplyser Vestas.

Vestas forventer stadig, at den første V164-8.0 MW prototypemølle vil blive installeret i Østerild i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126