23948sdkhjf

Ny teknologi gør skilte levende

En ny teknologi gør det enkelt at finde vej i bygninger og booke lokaler. Hvad der tidligere var ”døde” skilte, er nu et dynamisk værktøj. Et værktøj som Copenhagen Business School har indført på fire skoler i København.
Næsten alle, der befinder sig på vejene har en GPS siddende i forruden af bilen. Men den elektroniske stifinders fortræffeligheder begrænser sig til kun at fungere udendørs. Det betyder, at står man og skal finde et bestemt lokale eller en bestemt aktivitet i en større bygning, så er man overladt til egen stedsans eller receptionistens hjælp. Men en ny, dansk opfindelse vender op og ned på den opfattelse.

AskCody er et nyt, indendørs navigationssystem. Med mobiltelefonen scanner brugerne en QR-kode i receptionen eller ved indgangen til bygningen, og så bliver de let vist hen til det lokale, de søger. Fordi AskCody foregår via telefonen, er det et dynamisk værktøj. Det betyder, at bliver møder, forelæsninger eller andre aftaler flyttet til et andet rum, så er AskCody WayFinder hele tiden opdateret, og giver dermed brugerne de nyeste data.

- AskCody er et skilt i version 2.0. Hidtil har et skilt bare været noget dødt, der har hængt på en væg med en information. Men nu har vi lagt en ekstra dimension ind, hvor brugerne hele tiden får de nyeste informationer, og hvor de kan bruge skiltet aktivt til at booke lokaler og finde vej på samme måde, som vi kender det fra GPS’en i bilen, fortæller Allan Mørch, der er udviklingschef hos AskCody.

Denne nye teknologi har Copenhagen Business School nu valgt at indføre på deres skoler.

- På CBS havde vi ikke rigtig noget vejvisningssystem, og det kan være ret svært at finde rundt. Derfor havde vi brug for en løsning, og til det passede AskCody, og så betød det rigtig meget for os, at det var noget innovativt og nyt, siger Rasmus Jensen, der er projektleder på CBS.

Siden Copenhagen Business School indførte AskCody ved starten af dette studieår, har mere 1.000 brugere allerede taget den nye teknologi til sig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094